tiistai 9. syyskuuta 2014

first day in actual business

 photo 003_zps2d60b98f.jpg
Huhhuh, moi!

Takana eka virallinen päivä, nimittäin tänä aamuna loppui hostäidin kesäloma ja hän palasi töihin. Jäätiin lasten kanssa kolmestaan puoli kahdeksalta, jollon mie en ollu vielä syöny aamupalaa ja lapset oli jo onneks melkein valmiita. Ajeltiin tytsyn koululle ja jätettiin se sinne. Herra laiskimus sai paluumatkalla (2913853189 porrasta ja liikaa ylämäkeä, siis kenen luokka on oikeesti tollasen seikkailuradan päässä?!) päähänsä, ettei aio kävellä, ja sama kaava jatkui läpi päivän. En oo varmaan koskaan osallistunu yhtä tehokkaaseen käsilihastreeniin :D Koululta mentiin puistoon kävelemään kanaalinvartta (niin tai siis herra oli sylissä) ja bongailtiin sorsia. Sieltä kiiruhdettiin taaperoryhmän kokoontumiseen, jossa poitsu leikki tyytyväisenä itekseen, mie lähinnä seurasin sen touhuja koska en tuntenu ryhmän aikuisista ketään ja ne jutteli keskenään pikku porukoissa :-D Välillä poitsu kävi miun luona leikkimässä vähän kännykällä ja sit taas mentiin. Mut sitten alko miun tekemisten onnistumisprosentti laskea vähän liikaa... Nimittäin taaperoryhmän jälkeen käytiin viereisessä kaupassa. Tultiin takas autolle, ähelsin tavarat kyytiin, poitsu oli kiivenny istuimeensa... ja huomasin jättäneeni ostokset kauppaan! Poika kainaloon ja juoksujalkaa kauppaan. Lounaaks pojan äiti oli pyytäny tekemään ravioleja, koska ne on pojan ehdottomia lemppareita. No kappas, en saanu tietenkään hellaa päälle (helkkarin induktioliedet, niille ei kelpaa miun sormet, ei sitten ikinä) enkä varsinkaan säilyketölkkiä auki (liian haitekki laite näillä siihenki), joten hätäratkaisu oli perinteinen beans on toast, eli papuja tomaattikastikkeessa ja leipää :D Hyvin uppos sekin kyllä poitsulle. Poika oli nukahtanu autossa matkalla puistosta taaperoryhmään ja taaperoryhmästä kotia, mutta lounaan jälkeen päiväuniaikaan nukkuminen olikin ihan nounou. Loppujen lopuks jätin sen itekseen sinne sänkyyn ja kun kohta kävin kurkkaamassa ni unessahan siellä oltiin. Käytin ajan hyväks vähän siivoillen ja pojan päiväkirjaa täytellen - tässä perheessä pidetään tarkkaa kirjaa poitsun jokapäiväisistä tekemisistä ja kehityksestä, vanhemmat kun eivät ole näkemässä pojan kehitystä päivisin.

 photo 018_zps369c6a25.jpg

No tietenkään niiltä päiväunilta ei sitten haluttu myöskään herätä, kun kerran nukkumaan oltiin käyty. Hilasin sen kuitenkin kainalossa autoon ja mentiin hetkeks leikkikentälle. Sieltä lähdettiinkin hakemaan siskoa koulusta, ja sen jälkeen mentiin vielä kolmestaan leikkipuistoon. Lapset laski keskenään nätisti liukumäkeä ja tyttö auttoi muitakin lapsia, aivan ihana! Lopulta raahasin heidät sieltä kotiin ja aloin valmistaa illallista. Siis oikeesti näiden käsitys ruoasta on aivan liikaa säilykkeitä ja eineksiä! Meinas taas tulla hankaluuksia illallisen kanssa, kun en vaan hahmota ateriaa tollasena "einesmakkarat uuniin, pikariisit mikroon, säilykemaissit mikroon, sekoita ja tarjoile" -kokonaisuutena vaan tekisin mieluummin jonkun kastikkeen tai laatikoita tai jotain. No, tais sekin ateria kelvata. Sit tehtiin kasvo- ja käsimaalauksia, arvatkaa oliko kasvomaalia pöydässä aika runsaasti... Onneks älysin kaukaa viisaasti ottaa pojalta pitkät housut pois, kun oli ollu kuuma päivä ja sit ku vielä maalailtiin, nimittäin maalia oli myös sen reisissä, polvissa ja säärissä :-D Poitsu istu miun sylissä koko maalaussession ajan ja hoki miun nimeä. Nytkin korvissa soi semmonen pieni kirkas "essi!" kun  on koko päivän sitä kuunnellu. Leikkikentällä katoin vähän isompien poikien keskinäistä mekastusta ja oon niin ilonen että miun hoidokki on vielä näin pikkunen ja sulonen ja että se tykkää hirveesti halia ja sylitellä. Se on niin yli-ihana, ettei mitään rajaa!

 photo 010_zpsa2559bfd.jpg
5-vuotiaan näkemys sateenkaaresta <3

Maalaussession lopulla alko selvästi jo väsymys painaa, ja kun viimein avain kiertyi lukossa ja perheen äiti kotiutui 12 tunnin työpäivän jälkeen, oli lapset ovella ääntä nopeammin ja aivan riemuissaan. Tuolla ne nyt nukkuu onnellisina ja minuu väsyttää aivan tajuttoman paljon ottaen huomioon, että kello on vasta varttia vaille yheksän. Jos mie suosiolla lähtisin nukkumaan itekki, suihkun kautta kylläkin että saan nää maalit naamasta :D Kuvia ei tosiaan paljoo löytyny tältä päivältä ku kaikissa esiintyy tarinamme päähenkilöiden naamat, mutta asiaa sitäkin enemmän, joten ajattelin tulla kirjottelemaan nää fiilikset ja tarinat muistiin. Huomenna eteenpäin päivää viisaampana!

6 kommenttia:

  1. Tekaseppa niille vaihteeksi lohi- tai broilerilaatikkoa tai muuta sellaista, niin huomaavat miten hyvää on oikea ruoka! Paitsi jos eivät sitten osaakaan syödä muuta kuin eineksiä...
    Pitäiskö siulle lähettää perinteinen purkinavaaja täältä? ;)
    Olet ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän mie suomalaisia ruokia tekisin jos ois niihin aineksia... En tiiä millon toi perheen äiti meinas käyä kaupassa, koska se lupas kyllä ostaa esim. ruokakermaa (nää ei yleensä käytä) . Purkinavaajan kesytin tänään eli ei välttämättä tarvii, kiitos kuitenki! Siekin oot ihana!

      Poista
    2. Mitä sie sit käyt sieltä kaupasta, kun unohtelet ostoksia kauppaan? Luulin, että joudut hoitamaan päivittäiset ruokaostoksetkin.
      Voisin postittaa siulle sipulipussikeittoainekset lihapullia varten. Mut onko siellä korppujauhoja?
      Anja oli fiksu ja ihmetteli, että milläs ne kohottaa sämpylänsä, jos niillä ei oo hiivaa. Joten ehkä sitä pullaa saisi syntymään, jos jonain päivänä ehdotat, että teet lasten kanssa?
      Mut näistä miun höpinöistä elä ota paineita. Kunhan ehdottelen.

      Poista
    3. Ekan kerran ostin suklaata ja jääteetä, tällä kertaa unohin postikortin ja -merkin. En tee ruokaostoksia. Ei tarvii laittaa sipulikeittoja eikä korppujauhoja, nää lapset ei syö ku eineksiä (eivät suostu maistamaan muuta ni vaivannäkö on aika lailla turhaa) ja näiden valmislihapullat on itse asiassa paljon parempia ku ne suomalaiset ällötykset. Nää ei syö sämpylöitä mutta hiivaa näillä kyllä on, hostäidin mukaan. Ehkä mie joku päivä teenki pullia :)

      Poista
  2. Olipas kiireisen kuulonen päivä! Mie muistan kans mite ekat pari kk olin niiin väsyny jo kaheksan aikaa illalla et oli iha pakko käyö nukkumaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo... Miusta ei tarviis käydä joka välissä puistossa mut se on perheenäidin pyyntö ollu (siis eilen sano aamulla et menkää puistoon ennen taaperoryhmää ja poitsun ollessa päikkäreillä se laitto et voisitte käydä leikkipuistossa ennen ku koulu loppuu), sen verran hulabaloota oli kyllä että tämmösiin päiviin en jatkuvasti taivu... :D ja joo, tää väsyttää kumman paljon :-D

      Poista