torstai 14. tammikuuta 2016

2015



Tammikuussa intoilin blogista, kävin luistelemassa eka kertaa yläasteen jälkeen, vietettiin taas yksiä läksiäisiä, täytin 20 ja tutustuin uusiin ihmisiin. Aloitin uudessa työssäni live-out nannyna, sain ekan oikean palkan täällä Englannissa ja allekirjoitin vuokrasopimuksen. Ostin itselleni kameraan 50mm objektiivin ja innostuin valokuvaamisesta.



Helmikuussa juhlittiin miun synttäreitä, tutustuin paremmin Emiliaan ja Roosaan, joista tulikin miulle tärkeitä ystäviä. Saatiin Lontooseen talven ensilumi ja ystävänpäiväviikonloppu kului Pariisissa. Perheeni kävi vierailulla ja taisinpa viettää pari lomapäivääkin.

'

Maaliskuussa kävin musikaalissa, seikkailin ympäri Lontoota, kävin valokuvaamassa vaikka kuinka monta kertaa, seurasin St Patrickin päivän paraatia ja nautin lähestyvästä keväästä. Palasin myös aupair-aikojeni enkuntunnille, mikä oli aika tunteellinen reissu.


Huhtikuussa rakastuin kevääseen, kävin Guildfordissa kahteen otteeseen, tutustuin uuteen aupair-tyttöön, seurasin Oxfordin ja Cambridgen soutujoukkueiden välistä kilpailua, höpöttelin videolle, kuinka olen muuttunut Englannissa ollessani, kaipailin blogissa kesää edellisvuotisilla kesäkuvilla ja rakastin elämääni. Tosin miulla oli huhtikuussa myös yksi sellainen muutaman päivän loma, jolloin en tehnyt mitään enkä nähnyt ketään, kun en kerta kaikkiaan tuntenut ketään Lontoosta sillä hetkellä :-D


Toukokuussa Vera ja Saija tuli Lontooseen vierailulle ja käytiin mm. Thorpe Parkissa! Juhlittiin hoitolapseni 4-vuotissynttäreitä ja suomalaisten kanssa seurattiin mm-lätkää yhdessä ja samassa pubissa joka ottelussa.. Vappuna sain Suomi-kirkolta munkin ja simaa. Käytiin työnantajan ja lasten kanssa kaupungilla pyörimässä ja Buckinghamin palatsilla katsomassa uuden prinsessan syntymää julistavaa taulua. Toukokuussa Lontoota "hellittiin" rajulla ja odottamattomalla raekuurolla ja loppukuusta matkustin Suomeen juhlimaan ystävieni yo-juhlia.



Kesäkuussa palasin sorvin ääreen tänne Lontooseen ja vietin kesää lähinnä töissä. Juhannuksena otettiin kuitenkin Tian kanssa juna allemme ja häivyttiin Bournemouthiin viikonlopuksi! Muut viikonloput vietinkin työpaikalla mutta itsekseni, sillä olin talo- ja kissavahtina, kun perhe oli kesälomareissuillaan. Eräänä tiistaina käytiin pikku tyttösen kanssa keskustassa leikkimässä, piknikkeilemässä ja katsomassa Buckinghamin palatsin vahdinvaihtoa.



Heinäkuussa päätin jäädä vielä Lontooseen, ja aloin etsiä uutta työtä ja sen löysinkin. Löysin superkauniita paikkoja Lontoosta ja kirjoittelin blogiin nukkumisjuttuja ja kerroin siitä, miten lasten vahtiminen työkseni on minua muuttanut sekä pohdiskelin suomalaisten ja brittien eroja kohteliaisuudessa. Kävin elämäni ekaa kertaa Nando'sissa syömässä ja käytiin myös Magnumin kaupassa suunnittelemassa itsellemme jätskit. Niin ja hei loppukuusta matkustin Suomeen lomalle!



Elokuun alussa palasin Lontooseen ja toin perheeni mukanani. Heidän kanssaan käytiin mm. Kewin kasvitieteellisessä puutarhassa ja Windsorin kaupungissa. Töissä käytiin mm. uimassa ja keramiikkakahvilassa maalaamassa omat lautaset. Lopetin työt niiden kahden söpöliinin hoitajana.



Syyskuun ensimmäisenä päivänä aloitin uuden työni pikku pellavapään hoitajana. Viides syyskuuta tuli täyteen vuosi Englannissa asumista ja 30. päivä blogi täytti 6 vuotta. Syyskuussa olin lopen uupunut rankan kesän (paljon töitä lasten ollessa lomalla!) jälkeen, mutta sitten kun älysin hidastaa tahtia, aloin nauttia loppukesästäkin enemmän. Suurena apuna tähän oli myös ystäväni Veera, joka tuli Suomesta noin viikoksi luokseni kylään. Myös värifestivaali Holi Festival of Colours oli syyskuussa, ja sen ansiosta syyskuuni kului pinkin puuterin sävyisissä tunnelmissa, kun sitä puuteria löytyi aina kaikkialta vaan lisää ja lisää :-D Ja käytiin New Forestissakin telttailemassa!



Lokakuussa purin blogiin rästiin jääneitä postauksia. Kävin myös vihdoinkin Tower of Londonissa, innostuin syysväreistä, ostin uuden kameran, ja kerroin blogiin ajatuksiani erilaisuudesta. Rakastin syksyä ja ruskan värejä. Mitäs muuta, näin kavereita, lueskelin kirjoja, rakastuin chai latten syksyiseen makuun ja aloin neuloa kaulahuivia ja tein uudesta työstäni myday-postauksen. Lokakuussa juttelin entisen työnantajani kanssa ja päätimme yhdessä, että muutan heidän alivuokralaisekseen.



Marraskuussa muutin uuteen osoitteeseen. Vietin ihanan loman ja fiilistelin joulua. Rakastin uusia keltaisia Hai-kumppareitani, kävin Ikeassa ja ihastelin auringonlaskuja. Kaikki tuntuu olevan tätä samaa mieltä, mut jotenkin marraskuu on vaan vähän sellanen plääh-kuukausi. Syksy on ohi, talvi on edessä, on pimeää, märkää ja kylmää ja vuoden aherruksen jäljiltä vähän väsy. Siispä marraskuusta ei oikein olekaan enempää sanottavaa :-D (paitsi että olihan sillon bonfire night! kuva vaan jäi kollaasista puuttumaan!)



Joulukuussa etsin kadonnutta joulufiilistä, ostelin hirmuisesti lahjoja, kävin joulumarkkinoilla Juha Tapion keikalla ja lensin sitten jouluksi Suomeen. Vietin ihanan rauhallisen loman perheen ja ystävien seurasta nauttien ja vuoteni huipentui rakkaan lukioaikaisen ystäväporukkani kanssa vietettyyn ihanaan uudenvuodenaattoon.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2015 oli opettavainen, paikoin rankka ja väsyttävä, mutta enimmäkseen ja suurimmaksi osaksi aivan ihana. Innolla tähän vuoteen!

1 kommentti:

  1. En voi kuin hämmästellä sinun ehtymätöntä intoa pitää blogia. Itse en jaksanut kuukauden jälkeen XD

    Terveisin Puolihullu savolainen korpimetsän kätköistä

    VastaaPoista