perjantai 24. toukokuuta 2013

Tunnista oman kaupunkisi mummot !

On olemassa tosi mukavia mummoja, niinku meidän mummo ja meidän soluasunnon naapurin mummo. Sit on olemassa todella todella ärsyttäviä mummolajeja.
1) kyylämummo. Tän löytää jokaisesta naapurustosta tai kerrostalosta, kun nuuskinta suunnilleen kuuluu oven takaa ja mummo saattaa sanoa vaikka "mikäs siun nimi on? essi? onpa ruma nimi!" Mummeli huolehtii koko kaupungin hyvinvoinnista ja kuvittelee voivansa vaikuttaa siihen. Kerrostalossa huutia saavat niin lemmikkieläimet, lapset kuin rumat matot pyykinkuivaustelineessä pihalla.
2) kiilamummo. Oot pankissa ja siellä on jonoa. Mummeli köpsyttää sisään, kiilaa koko jonon eteen ja keskeyttää palveltavan asiakkaan sanomalla "miulla on tämmönen ihan nopea asia vaan että voisko tän hoitaa ensin". koko jono pyörittelee silmiään kiilamummoattackin aikana.
3) seisoskeleva mummo. tää mummolaji odottaa suojatien edessä keppiinsä/rollaattoriinsa/potkukelkkaansa nojaten ja kun pysähyt päästämään mummon tien yli, mummo hymyilee aurinkoisesti ja näyttää kädenheilautuksella että mee sie vaan. sillon tekee mieli avata auton ikkuna ja huutaa "mie pysähyin siun takias tähän, että alahan köpittää! ja jos et aio mennä yli niin älä helvetti seiso siinä suojatien edessä!!" Kaupungin seisoskeleva mummo änkeää julkisesta kulkuvälineestä ensimmäisenä ulos ja jää sen jälkeen kököttämään just eikä melkein siihen paikalleen niin, ettei kukaan muu matkustaja pääse ulos bussista/ratikasta/metrosta.
4) kaupan kuningatar -mummo. Oot ahtaassa hyllyvälissä ja mummeli kököttää keskellä käytävää. kävelet sitä kohti ja näytät siltä, että haluaisit mennä ohi. mummo ei ole huomaavinaankaan, kunnes sanot "anteeks pääsiskö tästä?" sillon mummo pyöräyttää silmiään ja jupisee jotain nykyajan nuorista. Kaupan kuningatar myös ilmestyy kauppaan hetki ennen sulkemisaikaa eikä suostu poistumaan ennen ku kaikki muut asiakkaat on poistunu. Kaupan kuningattaret valtaavat pullonpalautusautomaatit, vihanneshyllyt, pelikoneet, säilytyslokerikot ja penkit ja kommentoivat vähän kaikkeen, kertovat esim. uusista nahkakengistään, vaikka ketään ei kiinnosta. He saattavat verkostoitua keskenään, jolloin käydään läpi kovaan ääneen Martin ja Riitan parisuhdeongelmat ja päivitellään voin hinnannousua, tai sitten riitaantua johtavan kuningattaren asemasta ja varastaa munkkipusseja toistensa ostoskärryistä. Kaupan kuningattarella on usein mukanaan ainoastaan se pussukka, jossa on kolikot viimeisen kymmenen vuoden ajalta ja kassalla pitää maksaa nimenomaan viisisenttisillä niin, etteivät takana olevat asiakkaat vahingossakaan pääse koskaan maksamaan ostoksiaan. Vaihtoehtoisesti tällä mummelilla on uusi pankkikortti, jonka käytöstä ei ole aavistustakaan.
5) historiaan jumahtanut mummo. Mummeli ajaa päristelee ikivanhalla romuttamoon kuuluvalla ladalla pitkin kaupungin pääkatua ja jättää jälkeensä kammottavan pakokaasupilven. Tällainen ladamummo voitaisiin luokitella myös hurjastelevaksi mummoksi, jonka rollaattori kiihtyy alamäessä nollasta sataan kymmenessä sekunnissa. Muista mummolajeista poiketen tämä mummo voi olla sukulainen tai muu tuttu ja yleensä onkin. Tuttu mummeli tuputtaa kymmentä ruokalajia kerrallaan eikä jätä hetkekskään rauhaan ennenku oot ahtanut kitusiis kilokaupalla ruokaa. Kun lähdet vaikka pihalle, soittaa mummo viiden minuutin välein ja kysyy onko nälkä. Pula-aikana ei ruokaa liikaa ollut, niin että santsaapa vielä yhden kerran. Niin ja et kai ole tuhlannut rahojasi tuohon turhakkeeseen, jollaisia ei hänen aikanaan käytetty?! Nykymaailma on kamala ja turmeltunut ja enää ei lapsiakaan kasvateta kurissa ja herran nuhteessa. Ei hänen aikanaan kyllä tehty sitä eikä tätä! Ja voi noita teiniäitejä ja lökäpöksyjä ja voivoivoi. Kyllä sota-aikana oli elämä erilaista, ja mihinkä on tämä mualima menossa.

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hauska kuulla! Joo keksin, paitsi ku laitoin tän eka facebookiin ni sain sieltä pari täydennysideaa :---)

      Poista