lauantai 26. heinäkuuta 2014

kuiva hiuspohja on monen päänvaiva


 photo 050_zps8e1a5850.jpg  photo 026_zps4d1af3b3.jpg

Selailin miun edellisiä postauksia ja huomasin jutelleeni kesäkuussa hiusjuttuja ohimennen. Kerroin käyneeni kampaajalla äskettäin (tosin enää se ei ole kovin äskettäinen tapahtuma, joten ei maksane vaivaa julkaista mitään ennen ja jälkeen -kuvia, kun hiukset ei enää näytä kummaltakaan...) ja että haluaisin kertoilla teille miun nykyisestä hiustenhoidosta. Mikä olisikaan oivampi aika kuin vapaapäivän ilta!

Miun hiukset ja päänahka on todella yhteistyökyvyttömät. Hiukset ei oo kasvanu pituutta kolmeen vuoteen, kun latvat hapertuu pois sitä mukaa, kun hiukset kasvaa. En ymmärrä mikä siinä on, kun kuitenkin hoitoainetta käytän aina pesun yhteydessä ja ennen lämpökäsittelyjä käytän aina suoja-aineita. Pari vuotta sitten pidin myös pitkän lämpökäsittelyttömän kauden, pah.. Ei mitään hyötyä. Nää on kai jämähtäny tän pitusiks. Paitsi että ainahan niitä saa ainakin lyhyemmäksi ;)

Pari miun luokkakaveria sano miulle sata kertaa, et lyhyempi malli sopis miulle aika loistavasti. Oli kutkuttava ajatus pätkästä kunnolla pituutta pois, mutta tiesin, että 99% varmuudella katuisin sitä, joten en ajatellu mitään niin radikaalia. Istuin kampaajan tuoliin noin viikko ennen ylioppilasjuhlia ja sanoin, että kuivat latvat pois. Kampaaja järkytty miun hiusten huonosta kunnosta ja leikkas huonoja latvoja sen kymmenen senttiä :D radikaaliahan se sittenkin oli, ainakin miulle. Samalla vaalensin hiuksia. Hammasta purren täytyy myöntää, että miun hiukset ei oo enää niin vaaleet kun vielä pari vuotta sitten. Haluan uskoa, että syynä on se typerä harmaaksi värjääminen, jonka tein musikaalin takia, roolina kun oli Kuolema ja kampaaja halus miulle harmaat hiukset. Voi kyllä myös olla, että ihan vaan kehon muutoksien mukana on tullu tuo hiusten värin tummuminen. No, ei miun pää mitään brunettea vielä pukkaa ulos, mutta vaalea on tummunut.

Avauduin sit miun kampaajalle siitä, että hiukset on niin huonossa kunnossa. Se sano, että miun pitäis käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta pesun jälkeen sen pois pestävän hoitoaineen lisäks. Käskin sitten hinnasta välittämättä suositella jotain, mikä toimii. Kotiinhan sieltä purkki lähti. photo 019_zps76d87b2a.jpg

Miun hiuspohja on miulle siis älytön päänvaiva. (heh. heh.) Miun iho on kuiva, mut päänahka on ihan erityisen kuiva ja idioottimainen. Se hilseilee kuivuudesta ja kutisee ja kirvelee. Miun hiukset on tottunu kahden päivän pesuväliin (eli pesen hiukset joka toinen päivä). Hiukset rasvottuukin toisena päivänä jo, mutta hiukset on pakko pestä joka toinen päivä, koska jos hiukset on likaset, ni päänahka ei anna hetken rauhaa ja se on lähes pakko raapia verille. Tän inhorealistisen kuvauksen jälkeen takas normaalimpiin tunnelmiin :-D Oon havainnu, että nää XZ:n rauhoittavat shampoot ja muut härpäkkeet oikeesti rauhottaa tuota päänahkaa. Ei se täydellinen vieläkään ole se hiuspohja, mutta parannusta on huomattu.

 photo 022_zpsa15c477a.jpg
Hiusöljy on edelleen miun bestiksiä. Sillä saa hiuksiin aina pehmeyttä ja kammattavuutta, ja vaikka kampaaja miulle väitti, että tuosta ei oo mitään muuta apua ku pehmeyttä, ni rohkenen olla eri mieltä. Goshin hiuksiin jätettävä hoitoaine ja Biolagen samanmoinen sieltä kampaajalta kotiutettuna on nykyään miun tärkeimpiä kosmetiikkatuotteita. Yleensä käytän tota Biolagea, mutta pari päivää sitten hävitin tilapäisesti tuon purkin ja kaivoin tuon Goshin vastaavan esille. Molemmat on ihan unelmatuotteita! Goshia ei kai enää saa, mutta se tuoksuu ihanalta ja tekee hiuksista älyttömän pehmeet. Biolagessa on miedompi tuoksu, ja se ei pehmennä ihan yhtä paljon, mutta rakennepaikkaa tehokkaammin. Biolage toki olikin hinnaltaan nelinkertainen :-D

Viimeisenä kuvassa näkyy Cutrinin hiuspohjan kosteusvoide. Toimivaksi havaittu tuote, tuoksuukin hyvältä, ja mikä parasta, ei rasvoita hiuksia, vaikka sen levittäis hiusten ollessa kuivat. Mutta c'moon. Jos en jaksa edes jalkoja rasvata, kun se on niin vaivalloista, ni miten luulette miun jaksavan levittää tuota joka pesun jälkeen, kun pitää tehdä miljoona jakausta, että sen saa koko päänahkaan?! Hah.

 photo 064_zps7f3e63cf.jpg
Oon myös hankkinu hiusystävällisiä oheistuotteita. Ostin Tallinnan reissulta laivasta ihanan kultasen tangle teezerin. Sitten voitin eräästä blogiarvonnasta nuo mintunvihreät invisibobble-ponkkarit ja myöhemmin sain miun tädiltä nuo valkeat samanlaiset. Näiden tuotteiden avulla hiukset ei katkeile edes harjatessa ja kiinni pitäessä (ja töissä pidän aina hiukset kiinni, eli ponnareille on paljon käyttöä).
 photo 041_zps93054e0e.jpg

Näillä nykyisillä vinkeillä miun hiukset voi nykyään paljon paremmin. Pesen hiukset joka toinen päivä. Käytän tangle teezeriä ja invisibobble-ponnareita. Käytän rauhoittavia hiustuotteita ja hieron hiuksiin jätettävää hoitoainetta latvoihin joka pesun jälkeen, kun hiukset on pyyhekuivat. En kuivaa hiuksia hangaten, vaan puristaen ja hieroen. Jätän pyyhkeen pesuhuoneeseen ja kun hiuksista valuu myöhemmin vettä, puristan ne t-paitaan. Se on ystävällisempi materiaali hiuksille kuin frotee. En suorista, kiharra tai föönaa kuin äärimmäisen harvinaisissa tilanteissa.

Siinäpä sitä hiusasiaa kerrakseen :-D Maria tuli meillä käymään ja pälisee tossa samalla, kun kirjotin tätä, ni pahottelen epämääräistä ja sillisalaattimaista rakennetta. Toivottavasti tästä oli jollekulle hyötyä, tai joku edes jaksoi lukea tänne asti. Hejdå!

2 kommenttia: