maanantai 16. helmikuuta 2015

BUCKET LIST UPDATE: PARIS

 photo 003_zpsb9df259a.jpg photo 008_zps3641b21e.jpg photo 022_zpse4598cf6.jpg photo 232_zps215c6fec.jpg photo 081_zpsa76a1a7d.jpg photo 053_zps9e994a3d.jpg photo 257_zps0c004b9d.jpg photo 103_zps709dadef.jpg photo 444_zps0f1f2fe4.jpg photo 132_zpsde6904ee.jpg photo 122_zpsfa4a366f.jpg photo 502_zps8cfc2e38.jpg

Moikka!

Äsken kotiuduttiin Mian kanssa Pariisista ja oli pakko tulla heittämään nää muutamat kuvat saman tien! Matkalle lähdettiin perjantaina 13.2. Victoria Coach Stationilta... tai siis olisi pitänyt lähteä. Bussi vaan oli aika lailla myöhässä ja loppujen lopuksi matkaan lähdettiin 21.40. Tässä vaiheessahan meitä jo ärsytti aika lailla ja bussi oli jokaista paikkaa myöten täynnä eli ahdasta oli. Sitten päästiin Doveriin ja passintarkastuksen jälkeen saatiin kuulla, että meidän lautta on ylibuukattu. Jouduttiin odottamaan kaksi tuntia seuraavaa, eli matka viivästyi vielä lisää. (mitenniin perjantai 13. päivä...) Toisaalta se ei haitannut niin paljon, koska oli yö ja nukkumalla aika meni nopeasti. Sitten päästiin lauttaan ja bussiin ei saanut jäädä, eli hyvät unet jäi kesken. Lautalla oli kuitenkin kivaa, vaikkei mitään erityistä tehtykään, haha. Lautalta päästiin pois neljältä yöllä ja yhdeksältä Ranskan aikaa oltiin sitten viimein Pariisissa, vain kolme tuntia myöhässä aikataulusta. Minuu ei henkilökohtasesti haitannu viivästys loppupeleissä yhtään, onko sillä nyt mitään väliä saavutaanko kuudelta vai yhdeksältä aamulla kun kuudelta ois vaan kaikki paikat kiinni :-D

Pariisi otti vastaan jäätävällä kylmyydellä ja kaatosateella. Harhailtiin vähän aikaa Porte Maillotin bussiaseman lähistöllä, joku vanha ukkeli tuppautui juttusille, kertoi käyneensä Turussa ja vaati saada viedä meidät autolla hotelliin. Päädyttiin ottamaan taksi. Päästiinkin hotellille tuota pikaa ja päästiin jo huoneeseenkin! Hotelli oli Hotel Elysee Etoile, kahden tähden hotelli ihan Riemukaaren lähellä. Muuten hotelli oli tosi siisti ja kiva, mutta paljon löytyi sitten niitä miinuksia. Hissi oli rikki ja meidän huone viidennessä kerroksessa, tuli muutama hengästynyt huokaus päästettyä rappuja kipitellessä :-D Kylpyammeen tulppa ei toiminut, tallelokero oli rikki, huone oli ahdas, ikkunasta näkyi roskakuilun kokoiselle sisäpihalle (joka onneksi ei ollut roskakuilu), eikä huoneessa ollut naulakkoa (paitsi vessassa) ja pistorasioita huoneessa oli 1 (telkkarin ja jääkaapin pistorasioiden lisäksi). Siis jos hissi ja tallelokerot olisivat olleet ehjät, pistorasioita edes yksi sängyn luona ja seinässä naulakko, olisin luokitellut hotellin laadukkaammaksi!

Heti lauantaiaamusta lähdettiin etsimään aamupalaa. Nautiskeltiinkin ihanat croissantit pikkukujan pikkukahvilassa ystävällisten ranskalaisten ympäröimänä. Tuntemattomatkin ihmiset moikkailivat! Ruokailun jälkeen katsastettiin Riemukaari hieman lähempää, käytiin parissa kaupassa lähinnä lämmittelemässä ja sitten suunnistettiin Eiffel-tornille. Eiffelille päästyä sade lakkasi ja aurinkokin pilkahteli. Kun päästiin Eiffel-tornista pois, oli jopa melkein liian lämmin takki päällä. Mukavaa! Lähdettiin etsimään ruokapaikkaa, mutta kaikkialla oli turkasen kallista. Päädyttiin suosittuun amerikkalaisravintolaan (eli mäkkäriin mutta älkää kertoko sitä kaikille jooko). Käytiin jälkkäriksi Laduree-leipomosta Pariisin parhaiksi kehuttuja macaron-leivoksia ihanassa rasiassa ja tultiin jättämään tavaroita hotellille. Käytiin ruokakaupassa (ainoa joka löydettiin) ja pyörittiin siellä sun täällä. Sitten haluttiin iltateetä ja -kahvia ja lähdettiin etsimään kahvilaa. Eikä löydetty yhtään, jossa teen olisi saanut alle 4,5 eurolla. Järkyttävä hinta pussiteestä. Nälkäkin tuli, joten haettiin vaan hotellille naposteltavaa ja hengattiin siellä loppuilta.

Ekana päivänä Pariisi ei vakuuttanut yhtään. Arkkitehtuuri oli ihanan raikasta Lontoon tyyliin tottuneena, mutta muuten oli melkein ikävä Lontooseen. Pariisissa oli paljon kalliimpi hintataso, ei pubikulttuuria että olisi saanut vietettyä illan jossain lämpimässä edullisesti ja metrosysteemi ihan tyhmä, oltais haluttu mennä Porte Maillotista metrolla hotelliin sateelta säästymiseksi, ja huomattiin, ettei näiltä kahdelta pysäkiltä pääse toisilleen mitenkään. Lontoossa tubella pääsee kaikkialta kaikkialle. Tuskastutti myös vähän ranskalaisten huono englannin kielitaito, itsekään kun en ranskaa merciä ja bonjouria enempää puhu. Meitä oli myös peloteltu sillä, ettei yhtikäs mikään paikka ole sunnuntaina auki, ja stressattiin, mitä ihmettä keksitään koko päiväksi.

Sunnuntai käynnistyi hotellin aamupalalla, joka oli niukka mutta varsin täyttävä ja herkullinen. Sen jälkeen selvisi, että paristakin paikasta kuullut/luetut vakuuttelut paikkojen kiinni olemisesta olivat huuhaata, ainakin pääkaduilla oli melkein kaikki paikat auki! Shoppailtiin hieman, itse ostin alennuksesta kaksi hametta. Sitten käveltiin Avenue des Champs-Élyséesiä pitkin loppuun asti ja siitä aina Louvrelle asti. Louvren jälkeen löydettiin kivasta paikasta edulliset patongit ja nautiskeltiin ne, valokuvattiin ja nautittiin ihanasta säästä. Sitten mentiin hotellille, otettiin pikku päikkärit ja lähdettiin syömään. Raaskittiin tällä kertaa illastaa ihan kunnolla, ja mentiin Vesuvio-nimiseen italialaiseen Champs-Élyséesille. Ah, miun pasta ainakin oli herkullisuuden perikuva ja jälkkäriksi syömäni sitruuna-marenkipiiras suussasulavan ihana. Hanaveden kanssa nautittuna miunkaan ruoka ei maksanut kuin n. 22€, eli ei se sitten niin mahdottoman kallista ollutkaan :-D Sitten pohdittiin, mihin lähdettäisiin. Ulkona oli jo kylmä eikä meitä miellyttänyt taaskaan maksaa kahvista kuutta euroa, joten loppujen lopuksi mentiin hotellille pakkaamaan tavarat ja nukkumaan. Sunnuntai kuitenkin korjasi meidän ikävät mielikuvat Pariisista, ja tykättiin kaupungista paljon enemmän (tai ainakin mie tykkäsin). Ehkä bussissa nukutut unet eivät olleetkaan niin hyvät, että kaupungista olisi jaksanut innostua ;)

Tänä aamuna lähtiessä oikein harmitti lähteä, Pariisiin jäi auringonpaiste ja superkaunis ilma. Englannissa meitä vastaanotti vesisade ja harmaus. Eikä bussi edes ylittänyt kanaalia lautalla kuten menomatkalla, vaan alitti sen junalla. Lauttaa odotettiin kuin kuuta nousevaa, ja pettymys oli valtava, kun kuski ilmoitti meidän menevän junalla. Sitä paitsi en ollut koskaan kuullut että bussi lastattaisiin junaan, hahaa sitä jos Suomessa yrittäisi, voisi VR:n junat käydä aika ahtaiksi. Mutta junan ja aikataulun mukaisen lähdön vuoksi oltiin jo neljän jälkeen Lontoossa. Ja ah, kyllä kotonakin on hyvä olla!

Huomenna alkaa toinen rankka työviikko koska tytöt ovat tosiaan lomalla koulusta. Mutta meillä on paljon kivoja suunnitelmia, joten en malta odottaa! Lisää Pariisia niin pian kuin mahdollista, toivottavasti joku jaksoi lukea miun sepustuksia tänne asti :-D

4 kommenttia:

 1. Myöki tultii sillo damista poispäin sillä junalla! Miusta se oli iha kauheen ahistava ku vähä ahtaanpaikan kammonen oon ja sit rupes miettii kaikkeet et nyt tää hajooo ja myö ollaa meren pohjassa: D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se oli kyllä just nimenomaan kammottavan ahistava bunkkeri... Hyih! :D

   Poista
 2. Jaksoin lukea, ja oikein innolla, kun itsekin oon Pariisin reissua suunnitellut jahka ilmat vähän lämpenee :D Lisää jään odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Täältä Englannista on kyllä niin helppoa ja edullista päästä Ranskaan, että olisi melkein synti jättää tilaisuus käyttämättä ;) Lämpimämmät ilmat olis toki meidänkin reissua parantanut, joten aika hyvä idea, haha.

   Poista