maanantai 2. toukokuuta 2016

ST PAUL'S CATHEDRAL


Käytiin äidin kanssa viime viikon perjantaina St Paulin katedraalissa! Tää katedraali on kuulunut meidän kummankin haavekohteisiin, ja nyt otettiin se suunnaksi. Mentiin bussilla lähelle ja käveltiin Millennium Bridgen yli katedraalia kohti. Päästiin etukäteen hankituilla lipuilla näppärästi sisään ja saatiin omat audio-oppaat. Oppaissa oli hurjasti kiinnostavaa infoa, ja jos nälkä ei olisi alkanut kurnia, olisin varmaan istunut penkissä kuin tatti ja katsonut joka ikisen videon läpi. Katedraali oli sisältä todella upea, ja valokuvauskielto särki sydämen... Monet ottivat kännykkäkameralla kuvia ja minäkin näppäsin muutaman, joista yksi on itse asiassa mielestäni tosi ihana, mutten nyt uskalla sitä kuitenkaan julkaista kun sitä ei olisi saanut ottaa... :-D 

Katedraalin pohjakierroksessa kierreltyämme lähdimme kapuamaan torniin. Matkalla oli kolme eri "galleriaa" joissa pysähtyä. Ensimmäinen on kuuluisa kuiskausten galleria, jossa seinään kuiskatessa kuka tahansa korvansa seinää vasten painanut kuulee nämä sanat. Meillä oli äipän kanssa tekniikka hukassa kun luin tämän vasta netistä jälkikäteen, ja luultiin koko galleriaa ihan suureksi kansanhuijaukseksi :-D Tämä galleria oli siis sisätiloissa ja keskeltä pystyi kurkkaamaan alas kirkkoon. Seuraavat kaksi galleriaa olivat ulkotiloissa ja sieltä näkyi Lontoon yli! Portaita ylös asti oli noin 520, joista ensimmäiset parisataa niin matalia, että pohkeissa alkoi heti tuntua :-D Asun siis itse kerrostalon kolmoskerroksessa ja työpaikkatalossani on kolme kerrosta, eli sinänsä portaiden nousu on melko tuttua puuhaa. Nämä portaat sen sijaan kävivät pohkeisiin heti varmaan kymmenen jälkeen! Loput kolmisensataa porrasta olivat korkeita ja kapeita, eli oikeasti isompi ihminen olisi jäänyt jumiin. Minä taas pitkänä sain välillä kömpiä eteenpäin lähes polvet suussa :-D Kokemus tuokin!

Ylhäältä laskeuduimme suoraan alas kryptoihin, mutta emme oikeastaan jaksaneet enää kierrellä siellä. Poistuimme lahjakaupan kautta syömään. Mutta katedraali täytti kyllä kaikki odotukset! Huikea paikka, suosittelen käymään! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti