torstai 28. heinäkuuta 2011

Biriani - risotto intialaisittain + naan-leipä

biriani

Biriani on intialainen maukas risotto. Suomalaiseen makuun tuntuu oudolta tunkea risottoon mukaan perunaa ja kananmunaa, mutta hyvältä se silti maistuu! Itse kuitenkin skippasin mantelit ja rusinat ohjeesta, koska ne eivät oikein sytytä. Ohje on 8 hengelle.

Biriani
5 dl riisiä (esim jasmiini)
1 dl ruokaöljyä
600 g broilerin fileesuikaleita
500 g perunoita
200 g herneitä
(50 g kokonaisia kuorittuja manteleita)
(50 g rusinoita)
5 kananmunaa
3 sipulia
1 tl mustapippuria
1 tl currya

Laita riisi kylmään veteen pehmenemään hetkeksi. Keitä kananmunia 10 min ja jäähdytä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli.
Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna öljy suurella pannulla ja keitä siinä kypsiksi ensin perunat, sitten broileri ja herneet (sekä mantelit ja rusinat). Lisää silputtu sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään pannulla, mausta ja kuumenna. Tarjoa naan-leivän kanssa (ohje alla).

biriani+naan

Naan-leipä
1 ½ dl maitoa tai vettä
1 dl maustamatonta jogurttia
½ palaa hiivaa
1 tl sokeria
1/4 tl sokeria
1 muna
½ dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
Pintaan: voisulaa, seesaminsiemeniä

Liuota hiiva haaleaan vesi-jogurttiseokseen. Lisää sokeri, suola, kevyesti vatkattu muna ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Anna kohota kunnolla.
Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja jaa se kahdeksaan osaan. Litistä taikinapalat noin puolen sentin paksuisiksi, soikion muotoisiksi leiviksi. Pistele leivät haarukalla. Sipaise pintaan voisulaa ja taputtele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti