sunnuntai 2. syyskuuta 2012

koulu school skolan школа

Anonyymi kirjoitti...Ihania vaatteita! <3 ootko sä muuten hyvä koulussa tai miksikä haluaisit opiskella? :) voisitko antaa joitain vinkkejä kouluun? Ihanaa loppukesää sulle!

Jooo, tämmösen kommentin sain kesäloman lopulla ja nyt aattelin vääntää jonkunnäkösen teemapostauksen kun tää koulu on lähteny käyntiin varmaan kaikilla joilla sen pitiki lähteä.

Oon aina ollu silleen ihan hyvä koulussa, keskiarvo on ollu ihan mukava aina. Onhan minuu niponakin pidetty, mut onneks lukiossa sellasesta maineesta on jo päässy eroon. :D Miulle on aina ollu ihan helppoo oppia, eli nenä kiinni koulukirjoissa en oo koskaan eläny. Muita kirjoja oon kyllä lukenu ihan hillittömiä määriä sillon aikoinaan ku oli aikaa lukea, nykysin lukiossa se on joutunu jäämään aika paljon vähemmälle.

lukutoukka Tässä mie 6-vuotiaana lukemassa Urpoo ja Turpoo !

Koulusuorituksista sen verran, että tyytyväisin oon ehkä siihen että nostin peruskoulun loppuun vielä numeroita sen verran ettei yhtään seiskaa tokariin jäänyt. Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo oli 9.05 ja ysin kevättodistuksen vähän parempi, 9.17. Lukioon mennessä ennustin että nyt tippuu numerot ja olin todellakin varautunu siihen jo henkisesti. Se että sain molemmista enkun sanareista ekaluokan ekajaksossa 10, ei vielä vakuuttanu minuu siitä että vois numerot olla tippumatta, ja siks meinasin pyörtyy ku sain käsiini ekan palautetun kokeen, uskonto ykkösen. Paperin yläreunassa nimittäin komeili pyöree 10, minä ku luulin et en osaa mitään ku menin siihen kokeeseen... Muutkin kokeet meni aika mukavasti, ekan jakson jälkeen keskiarvo oli 9.8. Siitä kun jatkettiin lukioo eteenpäin ja asiat muuttu hankalammiks ja kuvioon astu mukaan myös inhokit liikka ja kuvis (ja tajusin et kas eihän tää lukio ollutkaan niin vaikeeta ja rupesin laiskottelee), on keskiarvo nyt tähän mennessä tippunu 9.29:ään, mikä vielä tuntuu ihan riittävältä, paitsi että nälkä kasvaa syödessä ja terveystiedon kasin meinasin mennä nostamaan joku uusintakoepäivä ku ehdin lukee sitä kirjaa vähän uudelleen.

todistuxet ysiluokalta lähtiessä käteen jääneet paperit
koulussa tässä pari kuvaa koulusta viime vuodelta!

En vielä oo ihan varma että mikskä haluan opiskella, mutta luultavasti ja melko varmasti se liittyy jotenkin kieliin ja muihin ihmisiin. Matkaopas vois olla kiva duuni jonkun aikaa, tai tulkkinaki voisin kuvitella toimivani vielä jonain päivänä. Enkku ja ruotsi kiinnostaa paljon, ja samoin suomalais-ugrilaiset kielet ja kielitutkimus. Oon siis vähän miettiny päässäni eri vaihtoehtoja, että jos lähtis yliopistoon lukemaan just joko enkkua tai suomalais-ugrilaisia kieliä ja ottais siihen vaikka historian sivuaineeks, sitä kautta ehkä pääsis tutkimaan kielen historiaa ja tällasta muuta mikä on vaikuttanu suomen ja sen sukulaiskielten kehitykseen. Toinen hullusti kiinnostava vaihtoehto ois lähteä Englantiin takasin. Bournemouth erityisesti kummittelee mielessä, mutta en kyllä tiiä oisko siellä jotain semmosta yleistä jutskaa ku joku International Business School kyllä oli mutta nojaa. Tai sit opiskelen opintoni Suomessa ja voitettuani lotossa 5 miljoonaa (joopajoo) voin sitten muuttaa sinne Englantiin ihan ite. Niin tai sitte haen just kesätyöhön jolleki kielikurssijärjestölle leaderiks!
007 minun rakas bournemouth...
065 mutta ehkä joskus pääsen sinne takasin olemaan vaikka tämmönen mahtava leader!

Entä vinkkejä kouluun. Hmm... Lukiossa voi ainakin sanoo sen, että ihan aikuisten oikeasti lukekaa niitä kirjoja jo jakson aikana. Ja tehkää läksyt. Ja jos ootte peruskoulussa mutta meinaatte lukioon, niin se ruotsi, se ruotsi. Opiskelkaa sitä nyt kun etenette vielä suht hitaasti. Mie onneks tajuan sitä kieltä jotenki sisäisesti, mutta liian monella nään sen kamppailun kun ruotsin kurssikokeesta ei saa edes nelosta. Sitten niitä kursseja joudutaan selvittelemään ja hoitamaan joillain ihme keinoilla tai jopa käymään uudestaan että saat todistukseen siitä edes vitosen. Ja tehään kaiken maailman ylimääräsiä tehtäviä ja luetaan kokeeseen tuntikaupalla ja silti pitää tehdä vielä jotain ylimäärästä että pääsee läpi. Mut ei se koulu kuitenkaan tapa, äläkä ota ittees tai kouluu liian vakavasti. Epäonnistuminen on sallittua eikä kerro että oisit jotenkin huonompi. Tee parhaas ja se riittää! Koulu on vaan yks vaihe elämässä eikä koulutuksen määrä kerro miten hyvä/huono oot ihmisenä. Ja lukioaikanaki pitää muistaa rentoutua. Älä tunge joka jaksoo täyteen jos jo etukäteen tuntuu ettet jaksa. Kuuntele ittees! :) Näillä minä oon pärjänny.

3 kommenttia:

 1. Voi että, oot kyllä tosi hyvä koulussa! :-) Ei tosin itellänikään mitkään huonot keskiarvot oo, ysin ja kasin välillä. Viimeinen kappale on asiaa, oon todellakin huomannu sen, että kannattaa lukea ja tehdä läksyt jakson aikana ja jos ei jaksa niin ei kannata tunkea jaksoja täyteen. :) Tosi kiva postaus, tykkäsin!

  VastaaPoista
 2. Jotenkin tunnistin itseni tuosta vinkki osiosta :D Mutta siis Essi puhuu asiaa, opiskelkaa sitä hemmetin ruotsia! Mulla on neljäs kurssi menossa ja vain yhden olen saanut läpi...

  VastaaPoista
 3. Orvokki: Kiitti! :) Ja joo, nää on ne toimivat vinkit!

  Anonyymi: HAHAHAHAHAH XD Siinä ainaki puhuu kokemuksen ääni. Nimim. tällekin anolle tälläkin hetkellä kerron fb chatissa ruotsin vastauksia...

  VastaaPoista