sunnuntai 8. marraskuuta 2015

ISKÄ

Lueskelin tuossa demi.fi:stä keskustelua isien hauskoista tavoista, ja siitä inspiroituneena halusin itsekin päästä kertomaan! (Koska en omista demiin käyttäjätunnusta, harmin paikka)

Sillon ku oltiin siskon kanssa pieniä, iskä kysyi aina ruokaa/mehua/maitoa/ mitä vain antaessaan, että halutaanko "vähän vai pikkusen". Ja jos törmättiin johonkin, vaikka pöydänjalkaan, iskä kyseli ensimmäisenä huolissaan, että "voi pöydänjalka, sattuiko sinuun?" Aina jos paikalle sattui tyttölapsi, oli se sitten serkku tai kaveri, iskä kysyi "kenenkäs poikia sitä ollaan?" Autossa kun oltiin lähdössä johonkin, iskä sanoi "turvat kiinni!" tarkoittaen turvavöitä. Jos seistiin siskon kanssa telkkarin edessä kun iskä yritti kattoa ohjelmaa, se sanoi "pois eestä, isäs ei ollu lasimestari". 

Iskä on taattu loistoyleisö puujalkavitseille ja viljelee niitä itekin. Moni niistä on unohtunut, mutta joskus iskä puhui jonkun kanssa veneilystä ja solmuista (nopeuden mittarina), ja iskä tokaisi "no hyvä ettei menny umpisolmuun!" kun oli nopeammasta vauhdista kyse. Kerran iskä sanoi "johan se on tieteellisesti todistettu, että tupakointi lyhentää savukettasi".

Meiän iskä on pitkä mies, ni sen kengänkokokaan ei oo ihan mikään 38. Kaupoissa kengät on järjestetty niin, että pienet koot ovat ylhäällä ja suuret alhaalla. Iskä sitten hermostuneena laukoi, että hänen pitää turvallaan maata että saa itelleen oikean kokoiset kengät, kun taas pienemmät miehet eivät yllä niihin pienempiin kenkiin siellä ylhäällä. Iskän sanamuodot oli niin hauskat, että hihittelin niille vaikka kuinka kauan sen jälkeen. Kerran ABC:llä kahvijonossa iskä halus kokeilla, onko yks pulla pehmeä, ja tökki sitä sormella niin kauan, että se oli ihan sökönä. Ja leikillään esitti jättävänsä sen siihen XD tuo muisto naurattaa minuu vieläkin!

Iskä on ollu aina ihan paras iskä, se on aina kuskannu meitä harrastuksiin ja ties mihin kissanristiäisiin ja lentokentältäki tätä maailmanmatkaajaa hakenut. Iskä on ollu vanhemmista se, jolta on helpommin saanu rahaa että voi käydä kavereiden kanssa Hesessä. Tai sai, kunnes ne puhui äitin kanssa eikä iskältäkään enää saanu rahaa :-D Mutta aika turhiahan nuo tuommoset heset on. Iskä on tosi ymmärtäväinen ja muutenki ihana. Ja tosiaan hauska. Miulla on niin kova ikävä iskää ja iskän juttuja! Ja iskä osoittaa rakkauden teoilla, aina halataan kun tavataan ja se hoitaa miun kaikki kännykkä- ja muut tietotekniikkajutut, makso solussa asuessa miun mokkulan yms ja lainailee usein autoa, jos oon Suomessa :) Kerranki ku pyysin autoo lainaks, iskä oli vielä käyny tankkaamassa tankin täyteen ennen ku luovutti auton miulle. Ja pienenä kun pääsin yheltä koulusta ja iskällä alkoi iltavuoro töissä kahdelta, ni kerkesin näkemään iskän koulun jälkeen jos menin reippaasti kotiin. Kerran sit iskä ei ollu siellä ja sanoin sit kun nähtiin, että kun harmitti kun olit jo lähteny töihin. Ni sen jälkeen iskä oli aina iltavuoropäivinä kotona niin kauan, että myö ehittiin nähä ennen ku se lähti töihin. Ja pari kesää sitten mainitsin, et pyörän renkaassa ei oo tarpeeks ilmaa. Äiti sano vähän myöhemmin, että tiiätkö Essi mitä... Iskä on pumppaamassa ilmaa siihen siun pyörän renkaaseen... <3

Ja iskän pituudesta saa vertaistukea :-D iskä on siis yli kaks metriä pitkä ja mie 183cm, ja iskän kanssa kävellessä saan silti näyttää lyhyeltä, ja iskä takuulla ymmärtää tuskastumisen pituuteen :-D Tai lähinnä niihin "ootpas pitkä poika/tyttö, pelaatko koripalloa?" -kysymyksiin ja muihin päivittelyihin. Pienenä oltiin miun pikkuserkkujen kanssa huvipuistossa, ja tää miun pikkuserkku (olkoon vaikka A) meni isänsä (B) ja miun ja iskän kanssa johonkin lastenlaitteeseen. Mie olin pidempi kuin A, ja iskä huomattavasti pidempi kuin B. Kun A ja B meni siihen laitteeseen, ei A:n pituutta mitattu. Kun mie menin niiden jälkeen iskän kanssa, miut mitattiin, vaikka olin siis pidempi kuin A. Näytin sillon niin pieneltä iskään verrattuna :-D

Varmasti tulee vielä paljon juttuna myöhemmin mieleen, mutta nyt on ihan pakko lopettaa höpöttely ja painua pehkuihin! Hyvää (myöhäistä) isänpäivää kaikille, joita juhla koskee! Heippa!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ♥ Iskät on parhaita!

    Ps. Teekutsu vastaanotettu! Ois ihana käydä! Laitan viestiä kun oon tulossa sinne päin.

    VastaaPoista