maanantai 11. huhtikuuta 2016

MEIKÄLÄISEN MAANANTAI

6:00 herätyskello soi! Selailen vähän aikaa puhelinta.
6:10 nousen ylös, puen, harjaan hiukset ja suuntaan keittiöön.


6:15 keitän teetä ja kaadan loput myslit jogurtin joukkoon.
6:20 olen syönyt ja alan meikata.


6:30 meikki on valmis! Alan selata kännykkää hörppien samalla teetä.
6:45 pesen hampaat, laitan hiukset ponnarille, petaan sängyn, heitän tarpeelliset tavarat laukkuun, tiskaan aamiaistiskit ja puen takin ja huivin ja kengät.
6:55 poistun meidän huoneistosta. Oven ulkopuolella on pahvinen pizzalaatikko odottamassa roskiin vientiä, ja nappaan sen mukaan. Matkalla kierrätysroskikselle vilkaisen sisään, että onko siellä jotakin kierrätykseen kelpaamatonta. On, nimittäin lusikka. Ei mikään ihme että meillä on aina lusikat loppu, jos niitä heitetään roskiin tätä tahtia...
7:15 olen asemalla! Leimaan itseni sisään ja kävelen laiturille odottamaan junaa, joka saapuu pian. Laiturilla haisee pissa ja mietin, kuinka ulkona olevassa tilassa voi haista niin. Hyi.
7:21 juna lähtee!
7:38 ollaan asemalla.

"Kukkiiiaaa! Pikkii!"
7:50 olen työpaikan ulko-ovella! Tytön äiti avaakin oven. Tytön innostunut ääni "tätiiii täääää!" kuuluu yläkerrasta, ja tyttö meinaa riemuissaan hypätä syöttötuolista, kun näkee minut. Tämä vastaanotto on aina yhtä ihana :-D
8:15 vanhemmat ovat lähteneet töihin, ja tehdään tytön kanssa palapelejä. Hän myös laittaa nukkeja ja legoukkeleita istumaan sanoen jokaiselle vuorollaan "ittu!" eli istu.8:25 tyttö huomaa iPadin lipaston päällä ja sanoo "plätä plätä plääääääää!" mikä selkeästi tarkoittaa "haluaisin katsoa videoita". Hänellä on ehkä hieman työstettävää tuossa suomen kielessä. Tyttö pyytää padia niin iloisesti, että annan sen hänelle ja käytän ajan hyväksi kirjoittamalla itse aamun tapahtumat muistiin. Vieressäni sohvalla istuva tyttö antaa minulle halin noin kahden minuutin välein.8:45 iPad suljetaan ja jatketaan leikkimistä.9:00 syödään pientä välipalaa, pakataan hoitolaukku ja lähdetään ulos! Sää on ihana, aurinkoinen ja melko lämmin. Tyttö juoksentelee innoissaan ja meinaa välillä jopa ihan vaan kiusallaan lähteä väärään suuntaan.
9:45 tyttö löytää hoitolaukusta banaanin ja haluaa syödä sen. Hyvä, koska meille alkoikin tulla jo kiire! Tyttö istuu rattaisiin syömään banaania ja minä työnnän rattaat kirjastolle pikavauhtia.

"Kvaakvaa! Moooi!"
"O-ou! Tippuu täää!"
 10:00 ollaan kirjastolla! Laitetaan nimet leikkikerhon osallistujalistaan ja istutaan leikkimään ja lukemaan kirjoja.
10:20 ystäväperheemme saapuu! Juttelen perheen äidin kanssa, kun hänen vanhempi tyttärensä leikkii pellavapään kanssa ja hänen vauvansa keskittyy hymyilemään kaikille hänen sylistään.
11:00 tuttavaperheemme lähtee syömään, ja jäädään pellavapään kanssa vielä laululeikkituokioon. Lauletaan ainakin Piippolan vaari, Jos sul lysti on, se "sä käsi ojenna ja taakse taivuta" jne -kappale ja monia sellaisia, joita en tunne lainkaan suomeksi.
kaunis lähikirjastomme
11:30 loppulaulu on laulettu ja rynnätään pellavapään kanssa pois, että ehditään hissiin ennen kuin jonossa on kymmenet rattaat :-D
11:40 tyttö kieltäytyy kävelemästä, joten istutan hänet rattaisiin. Pelkään hänen nukahtavan, joten höpöttelen, laulelen ja pyydän häntä näyttämään asioita ja toistamaan sanoja.11:55 ollaan kotona! Mennään saman tien lämmittämään tytön ruokaa, mutta hän ei oikein haluaisi syödä sitä. Lopulta hän syö sitä hieman, jonka jälkeen kysyn, haluaako hän mennä nukkumaan. Vastaus on joo.
12:15 tyttö nukkuu sängyssään. Häneltä otettiin vastikään pinnasängyn laita pois, eli nyt hän pääsee itse sänkyyn ja sieltä pois. Kuitenkin, kun hänet peittelee sänkyyn ja sanoo pari lausetta rauhallisella äänellä, antaa suukon, vilkuttaa ja kävelee pois, hän nukahtaa heti. Teen itselleni salaattia ja paahdan ruisleipää. Istun sohvalle selaamaan blogeja.13:00 kasvislähetti soittaa ovikelloa ja säikähdän taas vaihteeksi ovikellon ääntä ihan hulluna. Riennän alakertaan, jottei tyyppi ehdi soittaa ovikelloa toista kertaa, ja tuon kasvikset ylös. Laitan ne jääkaappiin ja jatkan löllöttelyä.
14:50 tyttö heittää kirkkaalla äänellä sanan omalla siansaksallaan. Kipuan yläkertaan hänen huoneeseensa ja kun pääsen sinne, hän on syvässä unessa. Palaan alakertaan ja alan siivoilla, vaikka eipä siinä paljoa tekemistä ole.
16:00 kuulen, kun ovi käy ja ihmettelen, kuka tulee jo näin aikaisin.Se on tytön äiti, jolla oli joku erikoispäivä. Jutellaan.
16:10 pellavapää herää jutteluumme, vihdoinkin! 
16:30 annetaan tytölle ruokaa ja höpötellään.
17:45 en tajua, mihin aika hujahti! Päätän lähteä vihdoin kotimatkalle.18:11 olen junassa matkalla kotiin!
18:35 Juna on asemalla, ja lähden kävelemään kauppaa kohti.
18:45 olen kaupassa. Rikoin moppimme viimeksi siivotessani, ja lupasin ostaa uuden. Ostan samalla siivousliinoja ja ruokailuvälineitä. Kämppikseni eivät todellakaan tiskaa usein, ja ruokailuvälineet ovat aina loppu. Ne eivät ole minun, joten en voi valittaa siitä. Nyt minulla on omani, ja aion varjella niitä :D! Nappaan samalla mukaan vuoden ensimmäiset mansikat.19:10 olen kotona, ja painun saman tien suihkuun! Ulkona oli tosi hiostava ilma.
19:20 olen selvinnyt suihkusta, ja tiskaan uudet ruokailuvälineeni ja vien mopin keittiöön. Kas, joku muu onkin hommannut jo mopin. Onneksi ostamani oli halvin mahdollinen, eli rahaa ei varsinaisesti mennyt kovin paljon hukkaan :-D
19:30 istun sängylle siirtämään kuvia koneelle ja mutustelemaan mansikoita.


20:30 postaus on valmis! Enpä tiedäkään, mitä tulen tekemään loppuiltana. Koetan ainakin soittaa ystävälleni facetime-puhelua, ja jos se menee puihin, katselen ehkä netflixiä. Tavoite on mennä ajoissa nukkumaan, sillä olen ollut tänään tosi väsynyt.

Niin kuin eilen ennustinkin, tämä päivä on ollut perinteisen hyvä. Huominenkin tulee olemaan hyvä päivä. Onnea on työ, johon on joka ikinen päivä mukava mennä ja jossa aina viihtyy. 

2 kommenttia:

  1. Saakos kysyä, mitä kautta olet noin mukavan tuntuisen perheen saanut? :)

    VastaaPoista