lauantai 7. tammikuuta 2017

SUOMESTA JA MATKALTA


 photo lontoosta_zpskkyg13id.jpg

Lensin Suomeen 22.12. ja olin perillä vasta 23.12. aamulla n. kahdeksan aikaan. Lensin ensimmäistä kertaa SAS:illa ja voin kertoa, että oli myös viimeinen kerta. Pääsin Helsinkiin 5.5 tuntia myöhässä, matkalaukku jäi Osloon, Oslossa SAS:n asiakaspalvelutiskillä ollutta miestä ei vaan kiinnostanut auttaa, miun oli bookattu eri jatkolennolle kuin miulle kerrottiin, eikä kukaan tarjonnut ruokakuponkeja vaikka se olisi heidän velvollisuutensa. Niin järkyttävää palvelua, että oikein kammottaa. Kaiken lisäksi kun kysyin korvausvelvoitteesta, herttaisesti hymyilevä lentoemäntä sanoi, että he eivät noudata EU-lakia. :) Täytyy ottaa kuluttaja-asiamieheen yhteyttä tässä lähipäivinä, että saan antaitsemani korvaukset.

 photo olavinlinna_zpsgf8qmapz.jpg

Käytiin yksi päivä äidin kanssa Riihisaaren maakuntamuseossa katsomassa Kaisa Turtiaisen taidenäyttelyä. Museossa oli myös näyttely Savonlinnan poliisin 112-vuotisjuhlan kunniaksi.

 photo poliisi_zpslmvxnn1q.jpg photo uusivuosi_zpsymzhhtvd.jpg

Uutta vuotta juhlittiin kaveriporukalla ja oli oikein mukavaa!

 photo PC300028_zps69ibmemo.jpg

Jonkin verran tein myös löytöjä alennusmyynneistä, ja kaikkein paras löytö oli nämä nilkkurikumpparit KappAhlin alesta! Olen metsästänyt uusia tällaisia koko syksyn, mutta jostain syystä en ole löytänyt yksiäkään edullisia versioita, joten olen ollut ilman. Näistä puuttuu tuosta takaa ylhäältä tuo lenkki toisesta kengästä, joten sain reklamaatioalennuksen vielä alkuperäisen alennuksen lisäksi ja maksoin näistä 13,50€.

 photo PC300025_zpsapaoxede.jpg

Pussukoita ei voi koskaan olla liikaa, eihän? Marimekon silmälasikukkaro Muoti & muoto Marista 10€ ja Kaisa Turtiaisen pussukka Taitoshopista 12€.

 photo PC290024_zps1kkx9jls.jpg

Oon aina tykännyt kahvin makuisista asioista enemmän kuin kahvista. Kahvikarkit, kahvijogurtti, mmm. Tätä uutuusjogurttia oli pakko maistaa ja hyvää oli!

 photo PC290019_zps8r7winn2.jpg

Ihana oranssi neule Lindexiltä 18€.

 photo IMG_9208_zpsxtuprpsh.jpg

Löydettiin äidin kanssa kirpputorilta tuo hopeanvärinen tarjoiluteline (?!?!?! mikä tän nimi on) ja siitähän se idea sitten lähti. Tehtiin oma afternoon tea! Siihen kuuluu siis kolmioleipiä, skonsseja ja jotain pieniä kakkusia. Meillä leipiä oli kolmella täytteellä: kermaviili-tonnikala ja tuore kurkku, kylmäsavulohi ja tuorejuusto sekä kinkku-juusto. Mie leivoin skonssit ja valitettavasti ne eivät kohonneet ihan niin hyvin kuin olisivat voineet. :/ Niiden kanssa kuuluu tarjoilla hilloa ja clotted creamia. Suomi ei valitettavasti tunne clotted creamin kaltaista luksusta, se on siis paksua kermaa, joka on melkein jo voita. Oikein kuohkeaksi vatkattu kuohukerma sai toimia sen tilalla. Lisäksi English Breakfast teetä, meillä tosin pussista koska ei ole teenhaudutuspannua. Pikku kakkusten tilalla meillä oli riisisuklaita. Oli oikein hyvää!

 photo P1010043_zpsrsfjqvko.jpg photo P1010066_zpshvpxiysn.jpg

Uuden vuoden ekana päivänä käytiin äitin ja iskän kanssa kiertämässä tämä muodostelma, mikähän tän nimi olikaan... Tervolankirkko? Äiti oli hienojen jääpuikkomuodostelmien perässä, mutta sellaisia ei kyllä löytynyt. Itse tän kivikasan kiertämiseen ei mennyt kuin viisi-kymmenen minuuttia.

 photo P1030010_zps9gfxpsrp.jpg photo P1030013_zpswp7hngub.jpg photo P1030021_zpsd7r1axrt.jpg photo P1030022_zpsqfntsafx.jpg photo P1030041_zpshwnmzm40.jpg photo arlanda_zps8fyn0ht2.jpg

Paluumatkalla miulla oli vaihto Tukholman Arlandalla, ja vaikka ensimmäinen lento lähtikin myöhässä, ehdin silti vaihtolennolleni, koska vaihtoaikaa oli tällä kertaa hyvin runsaasti. Pieni pettymys oli se, että toisin kuin muilla käymilläni lentokentillä, Arlandalla ei ollut penkkejä muualla kuin lähtöporteilla ja kahviloissa, eli oli melkeinpä pakko mennä johonkin kahvilaan, jos halusi istua. Menin siis Starbucksiin juomaan viimeisen joulukahvini ja söin samalla evässalaattini, ja sitten katselin How I Met Your Motheria syöden Smash!-karkkeja, joiden löytäminen kentän tax freestä herätti niin paljon riemua, etten edes pahemmin loukkaantunut vaikka sama herrasmies kaksi kertaa tyrmäsikin miut laukullaan. Arlandalta lento Heathrowlle lähti ja laskeutui ajallaan, miun laukkukin löysi perille ja pääsin rivakasti kohti kotia. Pääsin Lontoon-kotiini 16 tuntia sen jälkeen, kun Savonlinnasta lähdin, ja aika suoraan sain painaa pään tyynyyn. Ehdin nukkua 8,5 tuntia, mutta herätys tuntui soivan aivan liian aikaisin. Onneksi nyt oon saanut nukuttua pitkiä yöunia! :)

2 kommenttia:

 1. Mikset lennä suorilla lennoilla Helsinki-Vantaalle? Gatwickilta Norwegianin halvoilla lennoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä lennänkin, tää oli ensimmäinen kerta kun ostin tällaiset lennot. Syy oli yksinkertaisesti raha, Norwegianin lennot olivat yli sata puntaa kalliimmat, ja koska kyse oli joululennoista, hinnat olivat jo valmiiksi paljon korkeammat kuin yleensä. Lentoyhtiöt osaavat kyllä rahastaa näillä suurilla juhlapyhillä.

   Poista