torstai 30. kesäkuuta 2011

ROME 2011: pics part 3!

PERJANTAI

hardrock
randomsähläys

Perjantailta miulla on huimat kolme kuvaa, joista kaks on tässä. Käytiin siis Elinan ja kuoronjohtajan kanssa lääkärissä ku elina tuli kipeeks, ja siinä hommassa meinaski mennä hermo kaikilta. Se oli yksityinen lääkäriasema ja silti siellä ei toiminu yhtään mikään. Paperihommissa meni tunti ku ne ei yksinkertasesti osannu yhtään mitään D: Lopulta päästiin lähtemään ja Leena (kuoronjohtaja siis) meni apteekkiin ja mie ja elina ostamaan pitsaa. Sit lähettiinki leenan kaa lennossa metrolla Ottavianolle eli yhelle ostoskadulle ja tavattiin siellä muu ryhmä, ja mentiin Hard Rock Cafehen. Tavattiin muuten samat suomalaiset 4 kertaa: ensin Hard Rock Cafessa, sitten vaan randomisti kadulla, sitten espanjalaisilla portailla (ku mentiin siitä ohi) ja vielä varmaan kolmen tunnin jälkeen Zarassa :D Hard Rock Cafen jälkeen shoppailtiinki vähän enemmän, ja ilta päätty taas tavanomaseen random sähläilyyn meiän huoneessa. Mie mm. kaadoin halpiscolaa (conad cola, we all you) miun lakanoille ja näytän kuvissa siltä ku miulla ei ois housuja. Mut nuo kaikki illat oli ehkä parasta koko reissussa!

LAUANTAI

coast
deadfish
hiekkajalka
joutsen
mazzano
kisut

Lauantaiaamuna otettiin bussilla suunta kohti Mazzanoa, kylää n. 40 km:n päässä Roomasta. Sitä ennen käytiin jollain uimarannalla. Valitettavasti koko viikon ainoa harmaa ja auringoton 2-tuntinen sattu just sille ajalle ku oltiin siellä, eli esim mie en uinu ollenkaa. Kahlasin kyllä ja löysin yhen simpukan ja tsiljoona kuollutta kalaa :( Niitä oli kaikkialla. Siitä lähettiin sitten sinne Mazzanoon. Leena on asunu siellä, joten sillä oli siellä paljon tuttuja ja käveltiin sitä kylää edestakasin ja aina leena tervehti tyyliin kaikkia ku se tunti ne :D Mazzano oli ihana pikkukylä! Kuvat ei kerro kaikkee, siellä pitää oikeesti ite käydä että tajuaa. Laulettiin äänenavaus yhellä piazzalla jossa kolme pikkupoikaa pyöräili ympyrää. Sit mentiin niitä kapeita katuja pitkin yhelle kaupalle, ja siinäki laulettiin. Kaikki ihmiset ilmesty vaan parvekkeilleen kuuntelemaan ja sen kaupan omistaja (leenan tuttu sekin) anto meille limpparii :D Sen jälkeen kiivettiin ylös (puuh puuh, tosissaan) sinne mistä oltiin lähetty, ja mentiin seurakuntatalolle syömään. NEKIN jotka tarjos sen ruoan oli leenan tuttuja! Siihen ateriaan kuulu pastaa, salaattia+lihaa ja semmoset mokkapalan tyyppiset leivonnaiset. Ja sit saatiin vielä jäätelöt, ku yks leenan tuttu tarjos! :DD Sen jälkeen käveltiin hautausmaalle, ja se oli kyl tosi erilainen ja kiehtova paikka.
hautausmaa
Siellä siis kaikki haudat oli tommosia niinku tossa kuvassa. Ruumisarkku oli aina ton luukun takana ja sit luukussa luki kuolleen tiedot niinku suomessaki, mut sit siinä oli myös valokuva! Ja tosi paljon kukkia, posliinisydämiä ym. sälää. Tuo oli paljon valosampi, ja öö miten sen nyt sanois en keksi, ku mikään Suomen hautausmaa! Nii, oli siellä kyllä myös semmosia "perhehautaholveja", mut niissäki vainajat oli tolleen pinottu päällekkäin. Muuten ei riittäis tila haudata kaikkia Italiassa, leena sano.
Sit illalla meinattiin vielä päästä Lady Gagan keikalle ku Roomassa oli se pride-kulkue ja se esiinty siellä. No ei myö sit päästykään, joten mie ja Solja lähettiin yhen huoltajan kaa Terminin ostoskeskukseen ja siihen lähelle. Solja osti yhen laukun ja mie oonan tuliaisen ja käsirasvan (jonka muuten unohin kuvata ostoksiin!) ja sit sen universita roma -hupparin. Ja nii sit mentiin vaan nukkumaan. :D

SUNNUNTAI


miejaaino
soljaaaa
colosseo

Sunnuntaiaamuna suunnattiin Colosseumille pienempänä ryhmänä. Meille tarjottiin tuhat kertaa jotain opastettua kierrosta, mut se ois maksanu ihan tuskasesti. Alle 18-vuotiaat (ja yli 65-vuotiaat) EU:n kansalaiset pääs henkilöllisyystodistuksella ilmasiks sisään jos jonotti lippuluukulle asti (ja tietenkään ei saanu sitä opastusta), joten jonotettiin sit sinne. Eikä meiän tarvinnu maksaa! :) Colosseum oli tooosi hieno paikka, kannattaa ehottomasti käydä jos siellä ootte siellä päin, henkkarit vaan mukaan ni ei tartte edes maksaa ;) Joo, Colosseumilta löysin vihdoin Lotan tuliaisen! Sieltä suunnattiin sit "Totuuden suulle".
totuudensuu
Se oli siis yksinkertasesti naama seinässä, ja sanottiin et kun laittaa käden ton suuhun, ni se purasee sormet poikki jos koskaan oot valehdellu. Mie en meinannu uskaltaa mennä tonne siis ollenkaa :--------------------------D No on miulla vielä kaikki 10 tallella silti! :D Siitä mentiin sit Caput Mundiin, joka oli siis muinaisille roomalaisille paikka, johon niitten maailma päätty.
caputmundi
Meiän mukana oli yks huoltaja, joka oli lukenu taidehissaa joskus, ni se ties tostaki vaikka sun mitä! Esim että jos tota aukioo kuvais ylhäältä päin ni noi valkoset laatat tossa maassa muodostaa tähtikuvion. Jne. Ja sen jälkeen mentiin bussilla takas hotellille. Tai siis lähimmälle bussipysäkille ja siitä käveltiin. Matkalla Solja anto rahaa yhelle kerjäläiselle :D Sit hotellilla syötiin vaan enää pitsaa ja pakattiin tavaroita :'( Nyyh!
jejeee

MAANANTAI

Viimeset pakkaamiset, huoneen luovutus, pienissä ryhmissä shoppailua kun osan piti vahtia matkatavaroita. Kierreltiin Soljan ja Oilin kanssa ja tein pari tosi kivaa löytöä! Sit iltapäivällä bussilla Roma Fiumicinon lentokentälle ja myöhään illalla kone Suomeen. Aika laimeeta tekstii mut semmonen oli kyllä maanantain tunnelmaki.
CONAD COLA
SAATIIN VIELÄ CONAD COLAA BUSSISSA KU SATULLA OLI

Lentokoneesta maisemat näytti tältä:
yellowcoast
redsun

Mut Suomessa oli tällasta: (angst)
suomessasataa

Ja puoli 6 aikaan tiistaiaamuna olin kotona. Bussissa nukuin vaan hyvin vähän ja tuli (hups) kilistyy vähän ku osa porukasta alotti neljän aikaan armottoman löpinän ja kikatuksen... :D Mutta kiva reissu oli! :)

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :D ja Essi, ei se haittaa etä kilisit niille tyypeille ku eihä kukaa siel melus voinu nukkuu :D

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia <3
  suomen maisemat :D:D

  VastaaPoista
 3. elinA-: No joo....... :D

  pikkytyttö: Kiitti! Niinpä, ja masentiko edes. Roomassa auringonpaiste ja +30 helle ja täällä vesisade ja hyvä ettei nollakeli :D

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!! Vitsit hard rock cafeessa on niin hyvää ruokaa!!!! :)

  VastaaPoista
 5. Erika: Kiitti! Aijaa, mie en raaskinu syyä ku kaikki makso jotai reippaasti yli kympin :(

  VastaaPoista