lauantai 11. kesäkuuta 2016

MARIMEKKOMANIA

Tiiättekö sen tunteen, kun saa jostain melkein pakkomielteen? Sellasen, että on ihan pakko omistaa? Kuulostaapa tosi materialistiselta kun sen kirjoittaa... Joka tapauksessa miun suhde Marimekkoon on ollut tällainen jo jonkun aikaa. Oon aivan hullaantunut Marimekon printteihin ja astioiden sulaviin muotoihin. Iittalaa on joka toisessa talossa ja etenkin ulkosuomalaisilla, ja itsellänikin on jo mittavat varastot Teemaa ja muutama Tanssi-sarjan astia. No sitten on Marimekko, jonka astioiden muotoilu tuntuu sirolta, kauniilta ja raikkaalta Iittalaan verrattuna. Miun toisessa työperheessä on lähinnä Marimekon astioita, ja oon halunnut omia jo kauan. Jouluna sainkin perheen äidiltä kaksi Oiva-leipälautasta ja nyt oon käyttänyt Suomi-lomaa hyväkseni hamstratakseni näitä ihanuuksia vähän varastoon.


Pieni punainen Papajo-kuosinen kulho ja mustavalkoiset keraamiset lusikat löysin Sokoksen minimaalisesta yhteen huomaamattomaan nurkkaan ahdetusta poistohyllystä. Kulholle jäi hintaa 16,90 - 50% = 8,45 ja lusikoille 39,50 - 50% = 19,75. 


Tummasävyinen Lumimarja-kukkaro löytyi Juvan ABC:n Marimekko-outletista. Pyörittelin sitä niin kauan kykenemättä päättämään, että lopulta äiti osti sen miulle :-D Outletissa pyöriessämme meitä huvitti se, että ihailin jokaista tavaraa tässä kuosissa. Mutta tää onkin yksi kauneimpia kuoseja Marimekolta. Hintaa kukkarolla oli 14,90, mikä on mielestäni aika paljon outlet-hinnaksi, kun Sokoksellakin saman kokoinen kukkaro maksaa saman verran ja siitä saa sentään vielä bonukset!


Miun päässä tällanen retropunainen elää aivan valtaisaa nousukautta ja voisin ostaa kaiken punaisena. Mm. se pelkkä punainen unikko on aivan ihana, vaikka muuten oon unikkoa vältellyt parhaani mukaan. No, joka tapauksessa tämä punavalkoinen Muija-kuosinen peltipurkki löytyi Mikkelin Wilma&Wihtori -kirppikseltä 6e hintaan. (Ps. Mikä ihmeen nimi tällä kuosilla oikein on :D:D:D muija??)


Nämä maailman kauneimmat Mustikkamaa-patakintaat ostin myös Juvalta outletista. Oon tunnetusti aikamoinen tohelo, ja oon pelännyt itteni polttamista aivan järjettömissä mittasuhteissa tosi pitkään. Seiskaluokalla en suostunut kemian tunnilla sytyttämään kaasupoltinta, koska pelkäsin tulitikun sytyttämistä. Kemianopettajan radikaali suhtautumistapa ("nyt saatana siihen tikkuun tulta tai tulee nelonen") toimi loistavasti ja tulentekopelko oli sillä voitettu, mutta vielä vuotta myöhemmin, kun äiti pyysi ottamaan makaronilaatikon uunista, piti hakea pikkusisko apuun kun pelkäsin polttavani näppini. Ruoan ottaminen uunistakin kyllä nykyään luonnistuu, mutten vieläkään luottaisi kykyihini vältellä uunin kaikkia kuumia osia niin, että selviäisin patalapulla. Siispä kaksi kappaletta patakintaita tähän osoitteeseen! Nämä maksoivat 13e/kpl.


Savonlinnasta Kympintori-kirppikseltä kotiutin tämän pallokuosisen pussukan. Tää on jotain ihme välikokoa, jollaista en ole nähnyt koskaan ennen. Tää on kapeampi kuin se sellainen iso joka kaikilla oli yläasteella penaalina, mutta syvempi kuin se pieni penaali. No, joka tapauksessa aivan loistavan kokoinen mukaan yökylään, kun tarttee muutaman hygieniatarvikkeen mukaan. Siis jopa hammasharja on kuin tehty tuonne sisään. Tästä maksoin 5e.

4 kommenttia:

 1. siis ääää jäikö noita punaisia Papajoja vielä Sokkarille?! pliis vastaa että jäi, pakko saada! :-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, tuo oli viimenen... :/ Mutta noita oli Juvalla siellä outletissa! Sieltä hakemaan ;-) Vaikkei alennus kyllä ollutkaan ihan yhtä mojova kuin Sokkarilla...

   Poista
  2. voi ei, pitää kyllä seuraavan kerran reissuun lähtiessä pysähtyä siellä! :-D sieltä saattais tehdä varmaan muitakin hyviä löytöjä...

   Poista
  3. Ehdottomasti! Mutta joo, rahankulumisvaroitus... Ihan kamala paikka kun siellä on liikaa houkutuksia! :-D

   Poista