torstai 20. elokuuta 2015

KEW GARDENS


 photo 368_zpslkawkwnt.jpg photo 369_zps4tulhjyz.jpg photo 380_zpsimnkajkl.jpg photo 385_zpszw3y6pkf.jpg photo 382_zpseligycyp.jpg photo 373_zpszxwodivt.jpg photo 422_zpsw2v38jsg.jpg photo 434_zpsrsnfkity.jpg photo 391_zpsh1mwumj2.jpg photo 399_zpsdncwqaoy.jpg photo 387_zpsmjrvqikh.jpg photo 413_zpsqatoh1cp.jpg photo 438_zpsijgj7idh.jpg photo 447_zpszxuj4tc4.jpg photo kew1_zpswarqtu31.jpg photo kew2_zpsyq4g5gtx.jpg

Kävimme perheeni kanssa Kewissa sijaitsevassa Royal Botanic Gardensissa eli (hieman kökösti suomennettuna) kuninkaallisissa kasvitieteellisissä puutarhoissa. Alue oli hurjan valtava ja siellä olisi ollut nähtävää moneksi päiväksi. Taisteluväsymys uhkasi iskeä ennen alueen tutkimista, kun kartasta näkyi alueen valtava koko. Mutta hyvin jaksettiin ;-)

Pääsymaksu on £15/hlö eli perheeltämme tämä reissu olisi verottanut huimat £60. Kysäisin sitten huvikseni lippuja myyvältä mieheltä, pääsisimmekö sisään perhelipulla (£34). Mies kysyi hymyillen lasten ikiä. Vastasin olevani 16 ja pikkusiskoni 10 (hän on 18 ja minä 20..) ja mies edelleen hymyili ja sanoi että selvä, tässä perhelippunne :-D Käytiin tuolla myös syömässä, mutta en kyllä suosittele... Ruoka oli kallista ja hieman mautonta ja annokset pieniä. Ravintolat muistuttivat kouluruokaloita myös sisustukseltaan ja toiminnallaan... Ruoat haettiin itse linjastolta tarjottimelle. Tosin ruoan määrää ei saanut päättää itse...

Kew Gardensissa oli paljon nähtävää, mutta tähän aikaan vuodesta kaikki oli lähinnä vihreää ja enimmäkseen vielä samaa sävyä. Keväällä puiden ja pensaiden kukinta-aikaan siellä olisi varmasti paljon enemmän värikästä nähtävää. Vaan hyvinpä tuolla nytkin vierähti aikaa tuntikaupalla :) Suosittelen ehdottomasti käymään, jos täällä päin liikutte! 

Paikalle menimme junalla Waterloon asemalta Lontoon keskustasta. Lähin juna-asema oli Kew Bridge, josta kävelimme n. 10 minuutin matkan puutarhoille. Poispäin tullessa poistuimme puutarhoista portista, joka oli puiston toisella puolella. Siitä kävelimme n. 15 minuuttia Richmondin asemalle, josta menimme junalla takaisin keskustaan. Maanalaisella pääsisi sekä Richmondin asemalle että Kew Gardensin tubeasemalle, mutta reissupäivänämme maanalaiset olivat (taas) lakossa. 

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! <3 Miten sie aina löydätkin ne parhaat kuvakulmat?

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia! Vaikuttavia etenkin nuo jättiläismäiset puut, miten monta vuotta lie paikallaan seisoneet :D

  VastaaPoista