lauantai 15. elokuuta 2015

KOLOVEDEN KANSALLISPUISTO


 photo 362_zpsdlvacbqy.jpg

Suomen lomani aikana kävimme perheen ja sukulaisten voimin Koloveden kansallispuistossa sähköveneristeilyllä. Tuolla kansallispuiston alueellahan moottoriveneellä liikkuminen on kiellettyä, ja tämä sähkövene oli paitsi kaunis, myös hiljainen. Nopeasti sillä ei eteenpäin päässyt, mutta sehän ei haitannut. Ehdittiin ainakin katsella maisemia.

 photo 199_zpsknpuj1ew.jpg photo 204_zpsjznyjs2s.jpg photo 216_zpsrowkllio.jpg photo 224_zpssoqcxd48.jpg photo 233_zpsmqq2kh4s.jpg

Kolmen tunnin risteilyn aikana noustiin veneestä vain kerran, Ukonvuorella. Siellä oli muinainen kalliomaalaus, mutta mielestäni se ei kyllä ollut paikan hienoin juttu. Nämä maisemat nimittäin olivat mielestäni jotenkin tosi kiehtovia. Olen aina pitänyt näiden kuvien kaltaisia maisemia lähinn ryteikkönä, mutta nyt (ehkä, koska olen ollut poissa näistä maisemista) löydän näistäkin eräänlaista kauneutta. Ei samalla tavalla kuin tropiikin värikkäästä luonnosta, mutta onhan tässäkin nyt jotain tosi kaunista ja hienoa. photo 236_zps1zfpkw0l.jpg photo 241_zpsghgurvr3.jpg photo 212_zpsozfywbfi.jpg photo 243_zpsdo25fyzc.jpg photo 253_zpsjgvoawdb.jpg photo 277_zps9rzjr8ee.jpg photo 284_zpsemdc51zm.jpg photo 323_zps9dapjrpa.jpg

Risteilyn aikana kirjaimellisesti sekä satoi että paistoi. Satoi silloinkin, kun jalkauduimme veneestä ja keitimme nokipannukahvit. Itse tosin join teetä, mutta nokipannun pohjalle oli jäänyt edellisestä kahvittelusta puruja, joten teessä maistui kahvikin ;-) Äitini oli keittiön hengettärenä ottanut korvapuusteja mukaan. Nam!

Risteilymme lähti Kirkkorannasta ja saapui sinne. Siitä siirryimme autolla Nahkiaissalon luontopolun alkuun, edelleen Koloveden kansallispuiston alueella. Meidän perheellä alkoi olla kiire toisaalle ja kaikilla nälkä, joten patikoimme luontopolun älytöntä haipakkaa nuotiopaikalle.
 photo teejapulla_zpsgtavirpo.jpg photo 326_zpsbwzjthrr.jpg photo 337_zpszvafgemi.jpg photo 342_zpsyvslbmcy.jpg photo 347_zpsacgu1wvt.jpg photo 355_zps4aiwmqpc.jpg photo 359_zpscvuck1mw.jpg

Paistoimme makkaraa ja herkuttelimme sämpylöillä, jotka äiti oli leiponut aamulla ennen lähtöä. Nam nam!

Ruokailun jälkeen minä, äiti ja iskä pakattiin kimpsut ja kampsut hyvin vikkelään ja juostiin takaisin autolle. Noista maisemista olisi ehkä saanut enemmän irti vähemmällä kiireellä, mutta oli kerta kaikkiaan pakko joutua toisaalle. Ehkä jonain päivänä patikoidaan vähän rauhallisemmin :) 

2 kommenttia:

 1. Siis voi vitsi mitä ihania maisemia... ♥ Heti osaa arvostaa eri tavalla, kun on ehtinyt tottumaan Englannin kalkkikivikallioihin ja lehtipuihin! Venekin näyttää niin idylliseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...! Tuo vene oli kyllä ihan ylisöpö :)

   Poista