perjantai 16. lokakuuta 2015

TOWER OF LONDON


Tänään vihdoin ja viimein otettiin Laren kanssa suunnaksi Tower of London! Wikipedian mukaan tämn hökötyksen nimi on suomeksi Lontoon Tower, tietääkö joku pitääkö paikkansa? Kyllä on typerä nimi :-D Kummiskin. Tower of London on siis Lontoon Cityn kaakkoisreunalla sijaitseva linnoitus, joka on alunperin rakennettu suojaamaan Lontoota ja majoittamaan kuninkaallisia. Sittemmin linnoitus on toiminut paitsi kuninkaallisten kotina, myös mm. vankilana ja siellä on pidetty eläimiä, jotka on sittemmin siirretty London Zoohon. 


Tower of Londonissa tuntui joka nurkalla kuuluvan suomea. Mie toki raportoin Larelle joka ikisen! Aina nykäsin hihasta ja hihkasin "they are Finns too!" :-D Tajusin sitten myöhemmin, että Suomessahan taitaa olla nyt syyslomat. Suomen kielestä tuli mieleen, että kyllä kismitti tuolla, kun ei ollu suomenkielisiä opasteita :--D (tietenkään ei) Siis vaikka miun enkulla pärjää erittäin mainiosti arkitilanteissa, oli tommonen museosanasto aika hakusessa aika ajoin. Onneks Lare ystävällisesti ja pitkäjänteisesti selitti miulle joka ikisen sanan, mitä kysyin :-D


Tower of Londonissa on myös jo hyvän aikaa säilytetty Englannin kuninkaallisten kruununjalokiviä! Käytiin totta kai kyyläämässä niitä, mutta siellä ei saanut ottaa kuvia. Aika prameita laitoksia ne kruunut ja valtikat sun muut!

Yhessä huoneessa oli esillä vanhoja Tower of Londonin turistoppaita! Hahah, aika eri näköisiä kuin se nykyversio ;) miulla ei tosin ole kuvaa siitä nykyaikaisesta, googlatkaa jos haluatte nähdä. Perus nykyaikainen esitevihkonen kuitenkin.

Laren kertoman mukaan linnoituksen sisällä asuu ihmisiä. Kuulostaa hassulta, mutta pakko uskoa, kun autoja ja asuintaloja oli reunoilla. Yhdeltä näköalapaikalta näkyi jonkun pyykinkuivausteline värikkäine pyykkipoikineen... :3 Naureskeltiin, että pitääköhän noiden asukkaiden maksaa tuo £24,50 pääsylippu (n. 35€) joka kerta, kun tahtovat kotiinsa :-D


Tower of Londonissa vankina olleet ihmiset ovat kaiverrelleet seiniin. Suurin osa vangeista oli uskonnollisia vankeja. Uskonpuhdistuksen jälkeenhän jokainen uusi kuningas ja kuningatar vaihtoi uskontoa, milloin oltiin katolisia, milloin anglikaaneja ja milloin protestantteja. Vääräuskoisia vangittiin sitten ihan sillä perusteella :-D Joillakin vangeilla oli tosin ihan hyvät oltavat, Skotlannin kuningas joka täällä on vankina ollut, sai poistua vankilasta, kunhan pysyi 21 mailin säteellä Lontoosta. Hän sai myös käydä mm. metsästysreissuilla ja hänellä oli käytössään kymmenen metsästyskoiraa ja muuta metsästysvälineistöä.


Johan oli kivvaa! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti