torstai 15. lokakuuta 2015

My Wednesday

Nyt kun on tässä uudessa työssä jo puolitoista kuukautta tullut käytyä, ajattelin raapustella muistiin meidän eilispäivän eli keskiviikon 14.10.! Tervetuloa matkaan :-) Pahoittelen kuvanlaatua, postaus on tehty tabletilla.
5:55 herätyskello soi tähän aurinkoiseen keskiviikkoon!
6:10 raahaudun keittämään teetä. Syön aamupalaksi maustamatonta jogurttia ja lakkoja (Suomesta toin!)


6:25 meikkaan ja puen päälle
6:45 ulos talosta!
7:04 juna lähtee
7:07 saavutaan asemalle ja vaihdan junaa
7:14 lähtee tämä juna
7:39 perillä ollaan!
7:50 oon perillä työpaikalla, mutta koska töiden alkuun on aikaa vielä 10 minsaa, en kehtaa mennä vielä sisään. Kännykkä nappaa wifin jo alaovella, joten snapchattaan. Kokeilin muuten tänä aamuna perinteisen murjottavan "äh taas aamu" -snäpin sijaan hymyilyä ja hyvän huomenen toivotusta. Lähetin kyseisen snapchatin n. 10 henkilölle, joista yksi vastasi hyväntuulisesti ja muut "tässä aamussa ei oo mitään hyvää" -tyyppisesti tai ei laisinkaan :-D
7:55 uskaltaudun sisälle!
8:00 tytön isä onkin kotona odottamassa sähkömiestä, mutta leikitään tytön kanssa ja luetaan kirjoja.
8:30 teen itselleni puuroa, joka palaa pohjaan, koska tyttö päättää alkaa leikkiä kaikella kielletyllä. Saan juosta perässä ja toinen huutaa sielunsa kyllyydestä, kun ei saa mm. kiivetä tiskikoneeseen, painaa kaasuhellan kaasunappia eikä purkaa huonekasvin ruukusta sitä juttua lattialle, mitä se on nimeltään? Sitä mikä näyttää pieniltä kiviltä? "Nautin" puuroni.
9:00 aletaan valmistautua uloslähtöön!
9:25 ryhdytään pukemaan päälle samalla miettien, mihin 25 minuuttia oikein katosivat. Täällä on lämpöasteita enemmän kuin Suomessa, mutta kylmä on täällä erilaista, paljon purevampaa. Siispä n. 13 asteesta huolimatta tytölle puetaan ulkoiluhousut, villatakki, kauluri, sadetta pitävä takki, pipo ja lapaset. Tosin hän itse usein kiskoo pipon ja lapaset ulkona pois :-D
9:35 edellä luetelluista asioista päällä on housut. Tyttö kiitää ympäri eteistä ja kiljuu. 
9:40 Houkuttelen taas kerran tyttöä lähemmäs, että saisin puettua edes jonkun vaatekappaleen. Nurkan takaa kuuluu tytön isän ääni: "Sulla on aivan uskomattoman pitkä pinna!" Heh. En tiennyt, että hän oli siellä kuuntelemassa :-D


9:50 kun minun pinnani lopulta katkeaa, tyttö kaapataan syliin ja vaatekerrokset isketään niskaan. Päästään ulos. Tän ulkoilun tarkoituksena on se, että tyttö saa leikkiä niin kauan kuin haluaa, missä haluaa. Siis turvallisuuden rajoissa tietty. Usein kun kävellään jostain kotiin, kello on jo yksi, tytön vaippa pitäis vaihtaa, lounas syömättä ja päiväuniaikakin koittaa. Siksi ei ehditä jäädä leikkimään. Tämän kävelyn tarkoituksena oli siis, että mennään sinne, minne tyttö haluaa ja leikitään paikallaan vaikka puoli tuntia, jos siltä tuntuu.
11:10 saavutaan takaisin kotiin!
11:15 lounas on kupissa! Tytön linssi-jauhelihapata ei oikein maistu. Totean sen olevan aika tulista jopa omaan makuuni (mutta tosi hyvää!), ja syön sen loppuun. Vaihtarina tyttö saa minun kanariisisotkuani, joka uppoaa kitusiin paremmin kuin hyvin. Tosin ennen sen syömistä Essi-täti on ihan kamalan tyhmä, kun ei anna vielä ruokaa. Mitä muka tarkoittaa "se on kuumaa, pitää oottaa"? En minä ainakaan ymmärrä. Parasta siis huutaa koko keuhkojen tilavuudelta ja käynnistää kyynelkoneet.
11:30 kun Essi-täti on lakannut olemasta tyhmä ja antanut ruokaa, lähdetään nopeasti käymään lähikaupassa ostamassa sipsejä.


11:50 tullaan takaisin! Saman ulkovaaterumban jälkeen kippaan tytön suoraan pinnikseen. Tyttö heittäytyy vaakatasoon jo sylissä, mikä on malliesimerkki siitä, että hän on omasta mielestään valmis nukkumaan. (Useimmiten näin ei tapahdu, vaan hän sanoo erittäin ponnekkaasti "Ei!")
12:10 tytön huoneesta kuuluu vielä hetki rupattelua, mutta sitten hiljenee! Essi-täti täyttää tiskikoneen ja lösähtää sohvalle sipseineen. 
14:40 hetken aikaa tytön huoneesta kuulunut rupattelu ei vaan taukoa, ja kun käyn kurkkaamassa, hän seisoo pinnasängyn laitaa vasten. Siispä välipalalle!
14:50 tyttö juo smoothieta pillillä ja minä siivoilen leluja lattialla vähän supumpaan.
15:00 leikkiminen alkakoon! Ensin piirretään, sitten luetaan taas kasa kirjoja ja tanssitaan tytön leikkipianon kappaleiden tahtiin.
15:40 alan valmistaa varhaista illallistani samalla, kun tyttö kauhoo kukkaruukusta multaa lattialle. Pääsen taas kerran harjanvarteen. Sotkun siivoamisen jälkeen istutan tytön syöttötuoliin ja annan rusinoita työstettäväksi. Tämän jälkeen saan jatkaa illalliskokkailujani. Teen täytettyjä paprikoita!
16:00 saan paprikat uuniin. Tyttö pääsee pois syöttötuolista ja jatketaan leikkimistä.


16:20 lämmitän tytön illallisen ja istutaan syömään. Hän ei halua syödä kuin n. kolme lusikallista, ei, vaikka mitä lentokoneita, junia, "yks Essi-tädille ja yks siulle!" -houkuttimia tai mitä vaan käyttäisi.
16:30 annan periksi ja käyn hakemassa oman ruokani pois uunista. Sillä aikaa kun teen tätä, alkaa syöttötuolistaa kuulua vaativaa kiljuntaa. Kun palaan takaisin, tyttö hotkii annoksensa hyvin vikkelästi. Syö siis ihan kaiken! Palanpainikkeeksi paaaljon vettä.
16:40 Minulla on aikaa syödä ruokani vielä, kun se on lämmintä! Sillä aikaa tyttö lueskelee itsekseen kirjoja ja katselee itsestään videoita sohvapöydältä varastamaltaan iPadilta :-D On se hassua, kuinka kauan lapset jaksavat katsoa videoita itsestään!
16:50 tyttö liimaa itsensä alakertaan vievien portaiden yläpäässä olevan lapsiportin "kaltereihin". Kun pikkupianon taas yksi ihana kappelerenkutus loppuu, kuulen miksi: tytön äiti on tullut kotiin! Siivoan illallissorkut ja kertoilen äidille päivästämme. Höpötellään kaikkea muutakin, ja lopulta
17:30 vedän takin niskaani ja kipitän bussipysäkille!


18:15 tämä bussimatka on pidempi kuin nälkävuosi... Menin bussiin, koska "en jaksa seistä ruuhkajunassa", mutta ottaen huomioon sen, että junalla olisin ollut perillä yli puoli tuntia sitten... No jaa.
18:25 bussi saapuu vihdoin ja viimein Waterloolle. Pysäkki on kadulla, jolla en ole ennen käynyt, joten harhailen hetken, kunnes löydän asemalle sisään.
18:30 Täytetyt paprikat eivät täytä mahaa kovinkaan lahjakkaasti, joten nappaan mäkkäristä kaksi juustohampparia messiin, ostan junalipun automaatista ja kipitän junaan!
18:39 juna lähtee
19:06 juna saapuu Wokingiin! Kävelen kirkkoon jossa kuoroharkat pidetään. 
19:30 harkat alkaa! Meillä on konsertti lauantaina, joten paljon tekemistä on.


20:30 tauko! Selailen kännykkää.
20:45 harkat jatkuvat!
21:35 lopetamme 5 minuuttia myöhässä ja kipitän juna-asemalle. Kaikki junat ovat myöhässä, joten lopulta juna lähte liikkeelle vasta pari minuuttia vaille 10.
22:10 lipuntarkastaja tulee. Kaivan lippuani esiin, ja mitä ihmettä! Menolipussa lukee "from London Terminals to Woking", mutta paluulipussa "from Weybridge to London Terminals"! Lipun hintakaan ei täsmää, joten päättelen, että edelliseltä lippuautomaatin käyttäjältä on jäänyt paluulippu Weybridgestä siihen, ja minä olen kiireessä napannut vain kaksi lippua luukusta, vaikka oma paluulippuni on ollut vielä vasta tulostumassa! Onneksi konduktööri ymmärtää ja hyväksyy menolippuni :-D 
22:26 juna saapuu asemalle, hyppään pois kyydistä ja kipitän bussipysäkille!
22:30 bussissa! 
22:45 jään bussin kyydistä pois.
22:50 kotona ollaan! Pesen naaman ja hampaat, vaihdan yökkärit päälle ja kaadun sänkyyn. Johan oli päivä!


2 kommenttia: