torstai 1. lokakuuta 2015

TOWER BRIDGE


Silloin elokuun alussa, kun perheeni kävi luonani Lontoossa, yhtenä päivänä kävimme Tower Bridgen kierroksella! Olen kävellyt Tower Bridgen yli monesti, ja aina miettinyt, kuinka kivaa olisi päästä kiipeämään ylös asti. Nyt se tapahtui! Tällä kierroksella pääsi siis mm. kävelemään ensimmäisessä kuvassa hyvin näkyvällä ylätasanteella.

Ennen kuin lähdimme ylös, seurasimme "muutaman" muun henkilön kanssa läppäsillan avausta. Tätä ei ilmeisesti tapahdu kovin usein, ja turistit haluavat tämän nähdä ;) Miksiköhän Savonlinnan liikenneruuhkat ja läppäsiltojen avaaminen ei kiinnosta turisteja näin paljon??
Kierros sisälsi runsaasti kiinnostavaa tietoa Tower Bridgen historiasta. Nämä tietoiskut olivat myös siitä kivoja, että niitä ei ollut pakko kuunnella. Monessa paikkaa voi siis pysähtyä kuuntelemaan ja katselemaan videoita, tai jatkaa heti matkaansa. 
Ylätasanteella on osassa matkaa lasilattia! Monet pikkulapset juoksentelivat lasin päällä innoissaan, minua pelotti edes seistä siinä hetki :-D Tiedän kyllä, että monet ja monet ovat minua ennen siitä kävelleet ja edelleen se on ehjä, mutta silti...
Näkymä itään!

 Näkymä luoteseen!
Tower of Londonkin näkyi ylätasanteelta hyvin. Ai että, jonain päivänä mie vielä maksan itteni tuonne sisään...!

Kun kierros yläilmoissa päättyi, palasimme maan pinnalle ja jatkoimme vielä maan alle konehuoneisiin. Rehellisesti sanottuna en tiedä, miten silta nyt toimii, mutta näissä konehuoneissa oli näkyvillä Viktorian aikainen kalusto, kunnostettuna toki!

2 kommenttia:

  1. Viime Lontoon reissulla kävin tuolla tower of londonissa..😁 maksaa kyl jonku verran mut suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa sainkin itteni sinne buukattua ihan parin viikon päästä! Oon kans iät ja ajat halunnut päästä käymään :-)

      Poista