sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

LAS PALMAS


Vietin tällä viikolla neljän yön miniloman Las Palmasissa. Kohde valikoitui lähinnä lämpötilan vuoksi, sillä halusin lomaltani lämpöä ja aurinkoa. Gran Kanariasta kaupungiksi valikoitui Las Palmas tämän erinomaiselta kuulostavan hostellin ja pääkaupunkiuden (onko sana? :D) takia. Kanariansaaret eivät ole koskaan viehättäneet minua millään lailla, sillä olen ajatellut niiden olevan pelkkää turistirysää. Sitähän ne suureksi osaksi ovatkin, mutta Las Palmasissa on myös aitoutta ja paikallista tunnelmaa. Lisäksi sieltä oli helppo matkustella bussilla ympäri saarta. Loman aikana tulikin kulutettua bussin penkkiä varmaan enemmän kuin sängyn pohjaa. No, ehkei ihan. Mutta joka päivä menin bussilla johonkin :-D Loppujen lopuksi vietinkin Las Palmasissa suhteellisen vähän aikaa. Silti tuntui, että kaupunki oli jo itsessään nähty. Olisin halunnut jäädä pidemmäksi aikaa, mutta se johtui yksinomaan hostellista ja sen ihanista ihmisistä.


Ylläolevan kuvan kadulla sijaitsi reissuni paras päätös, hostelli Big Fish Las Palmas. Sijainti oli ihanteellinen, ranta aivan vieressä, ja Santa Catalinan bussiasemalle noin viiden minuutin kävely. Hostellisänkyni maksoi vaivaiset 16€/yö, ja hostellissa oli keittiö kaikkien käytettävissä, yhteinen hengailutila ja suuri, ihana kattoterassi, jolta näki merelle. Tässä hostellissa ei tarvinnut maksaa liinavaatteista eikä pyyhkeestä, joten tilaa säästyi matkalaukusta. Hostellin työntekijät olivat kotoisin ympäri Eurooppaa, ja ammattiinvalintakriteerinä tuntui olevan rentous ja mukavuus. Kaikki työntekijät olivat kuin vanhoja ystäviä, ja neuvoivat kaikessa, missä osasivat. (Eli kaikessa.) Hostellilta sai myös vuokrattua polkupyörän tai auton, nekin hyvin kohtuulliseen hintaan. Yhteisen keittiön takia myös rahaa säästyi roimasti, kun illallista pystyi kokkailemaan itselleen lähi-Sparin antimista. Tapasin hostellissa monta mahtavaa tyyppiä, joiden kanssa koinkin seikkailuja ympäri saarta. Kaiken kaikkiaan en olisi voinut valita paremmin!


Lontoon harmauteen tottuneena Las Palmasin värikäs arkkitehtuuri oli eksoottista ja kaunista, ja räpsinkin värikkäistä taloista satoja kuvia.


Valitettavasti Las Palmasissa ei ollut kovin lämmin sää. Tulopäivänäni satoi jäätävän kylmää vettä terävinä pisaroina. Hostellilla totesinkin, että tätä säätä olisin saanut yllin kyllin Lontoossakin. Onneksi sää parani päivä päivältä, ja pari etelärannikolla viettämääni aurinkoista päivää täyttivät toiveeni. Niistä kuitenkin lisää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti