torstai 3. maaliskuuta 2016

THE REST OF FINLAND


SUOMI.

95 päivää ja sitten pääsen sinne taas :-D. Suomi on niin ihana maa, vaikka aina välillä mietinkin niitä huonoja puolia.

Totta puhuen en ole varma, haluanko koskaan kasvattaa lapsiani Suomen ilmapiirissä. Rasismia, toisten haukkumista, netissä raivopäänä riehumista. Toisten ihmisarvo tunnutaan unohtaneen ja netissä saadaan sanoa mitä halutaan. Kunnianloukkauskin on rikos. Olen ennenkin todennut, että ääripäät eivät vie mihinkään. Kultainen keskitie on se, mitä pitkin tulisi yrittää kulkea. Ääri-mikään ei tuota hyvää lopputulosta. Syömättä kuolee nälkään, liikaa syömällä lihoo. Stating the obvious here. 

Netissä jaetaan kuvia siitä, kuinka ollaan saatu vanhanaikainen hyvä kasvatus ja otetaan toiset aina huomioon. Samat henkilöt raivoavat somessa pakolaisista ja heidän tilanteestaan ja uhittelevat, että tänne ette ainakaan halua tulla. Netissä jaetaan kuvia tummaihoisista lapsista tekstillä "rajat kiinni ettei sinunkin lapsenlapsesi näyttäisi tältä". Minuun sattuu niin, että tekee mieli itkeä. Ei kai kukaan voi oikeasti olla noin, anteeksi sanavalintani, TYHMÄ? Eikö ihmisen sisin merkkaa mitään? Eletäänkö eteläisessä Pohjois-Amerikassa ennen sisällissotaa? Mustat ovat tyhmiä ja niin edespäin? HALOO. En edes voi argumentoida rauhallisesti ja hymyillen, sillä sisällä kiehuu niiiiiiiiiin maan perkeleesti. Tekee mieleni kysyä moisten kuvien jakajilta, mitä ihmettä heidän päässään liikkuu. Jos heidän lapsensa rakastuu eri maasta kotoisin olevaan ihmiseen, oli tämä sitten Ruotsista tai Pohjois-Koreasta, mitä tällaisen kuvan jakanut ihminen tekee? Lapseni meni naimisiin ulkomaalaisen kanssa, välit poikki ja pyssymiehet perään? Pliis.

Jos kerran olet saanut sen vanhan ajan hyvän kasvatuksen jossa hädässä olevaa autetaan ja kaikkia kohdellaan kauniisti, voitko pliis lakata halventamasta ihmisiä, joilla on hätä? Aika monen suomalaisen vanhempi tai isovanhempi on paennut nykyisestä Venäjän Karjalasta Suomen puolelle. Valitettavasti osa näidenkin ihmisten jälkeläisistä on sitä mieltä, että maahanmuutto on perseestä. Maahanmuuttokritiikki on sallittua ja erittäin tarpeellista, mutta ihmisarvon halventaminen, kunnianloukkaus ja netissä pään aukominen ei kyllä auta ketään eikä johda mihinkään. (Joku voisi sanoa, että minä auon netissä nyt päätäni auttamatta ketään ja johtamatta mitään mihinkään. No ainakin autan itseäni päästämällä höyryt ulos.)

"Erehdyin lukemaan iltiksen kommenttipalstaa ja nyt on aika pakko pestä silmät rikkihapolla" -tumblrista löydetty kommentti

Kiitos ja hyvää päivänjatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti